Koliko točnih odgovora možeš sakupiti na kvizu iz sporta?

/10
0 votes, 0 avg
0
Created on

Kviz iz sporta

Okušaj svoje znanje u kvizu...

1 / 10

Broj zemalja bez olimpijske medalje je sve manji pa su tako 2021. u Tokiju do prvih medalja u povijesti stigli i Burkina Faso, Bermudi i Filipini. Od europskih zemalja samo pet njih još nema olimpijsko odličje. Koja je peta zemlja bez olimpijske medalje, uz Monako, Andoru, Maltu i Albaniju?

2 / 10

Sa svojih 160 centimetara drži rekord kao najniži igrač ikad koji je igrao u NBA ligi, a opet bio je vrlo dobar igrač, ovaj sitni košarkaš se provlačio kroz noge igračima na All Staru i bio pravi vođa na parketu. 1986. bio je član američke reprezentacije koja je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu, a pojavio se i u nekoliko filmova, među kojima je najpoznatiji Space Jam. O kome se radi?

3 / 10

Za Svjetsko prvenstvo u nogometu se često kaže da je najspektakularnija nogometna smotra svijeta, a koja reprezentacija drži rekord po najvećem razmaku godina između osvajanja naslova prvaka svijeta, čak 44 godine su im trebale da se ponovno uspnu na tron, a taj rekord su postavili 1982. godine osvajanjem naslova svjetskog prvaka u Španjolskoj?

4 / 10

Godine 2021. ovaj igrač je ispisao povijest rukometa tako što je postao prvi igrač koji je zabijao golove na svjetskim rukometnim prvenstvima u četiri različita desetljeća. Da rekord bude još luđi, nevjerojatan niz počeo je i završio na istom mjestu, u dvorani u Kairu u Egiptu. Ovaj je rukometaš baš na tom mjestu na Svjetskom prvenstvu u 1999. zabio prvi gol Saudijskoj Arabiji, a 21 godinu kasnije zatvorio krug tako što je u prvom kolu protiv Šveđanima „uvalio“ pet golova. Čije ime tražimo?

5 / 10

El Clásico je popularni naziv za nogometni derbi između Reala i Barcelone. Kroz povijest gledajući El Clásico, prvenstvene i Kup utakmice 21 različiti igrač je postigao hat-trick, a samo četiri nogometaša su uspjeli ponoviti taj uspjeh, odnosno zabiti čak dva hat tricka u mečevima između Barce i Reala. Tko je prvi nogometaš u povijesti koji je uspio zabiti dva hat-tricka u El Clásico mečevima?

6 / 10

Koji hokejaški tim ima najviše osvojenih Stanley Cupova, odnosno najviše osvojenih naslova prvaka u američkom NHL-u?

7 / 10

Za ovog vozača kažu da je najbolji koji nikada nije osvojio naslov prvaka u Formuli 1. U deset godina natjecanja u Formuli 1 ostvario je 16 pobjeda i osvojio isto toliko prvih startnih pozicija, no nikad nije uspio dosegnuti ono najprestižnije, titulu svjetskog prvaka Formule 1. Čak četiri puta i to četiri godine za redom završavao je na drugom mjestu. Čije ime tražimo?

8 / 10

Ovaj bivši prvak svijeta drži rekord kao najmlađi boksač koji je osvojio naslove u superteškoj kategoriji po verzijama WBC, WBA i IBF u s 20 godina, 4 mjeseca i 22 dana starosti. Kažu da će taj rekord teško biti srušen, a pitanje glasi kako se zove ova boksačka zvijezda?

9 / 10

Premijer liga BiH je najviše nogometno ligaško natjecanje u BiH. Osnovana je 2000. godine, spajanjem nogometne lige NSBiH-a i nogometne lige Herceg-Bosne. Ulaskom klubova iz Republike Srpske u Premijer Ligu BiH 2002. godine dolazi do konačnog ujedinjenja nogometa u BiH. Pitanje glasi tko je, nakon konačnog ujedinjenja, u sezoni 2002./03. osvojio Premier ligu i tako postao prvi državni prvak BiH u povijesti?

10 / 10

Sportaši godine Sportskih novosti je godišnja nagrada za sportaše koju dodjeljuju Sportske novosti. Tko je najbolji muški sportaš Hrvatske u 2021. godini u izboru Sportskih novosti?

Your score is

0%

Please rate this quiz

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?