Koliko točnih odgovora možeš sakupiti na kvizu općeg znanja?

/10
0 votes, 0 avg
7
Created on

Kviz zanimljivosti

Okušaj svoje znanje u kvizu o raznim zanimljivostima iz svijeta glazbe, televizije, sporta...

1 / 10

Koja je najgledanija serija na Netflixu u 2021. godini? Tek nekoliko tjedana nakon premijere, seriju je pogledalo 111 milijuna kućanstava, a Netflix je otkrio da je više od 50 posto njegovih pretplatnika pogledalo istu. Procijenjeno je da je ova serija generirala otprilike 900 milijuna dolara vrijednosti za Netflix.

2 / 10

Pandemija koronavirusa obilježila je posljednje godine, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) novim sojevima koronavirusa daje imena po slovima grčkog alfabeta. Odluka o imenovanju omikron varijante privukla je pažnju mnogih, s obzirom da su tom prilikom preskočena dva slova grčkog alfabeta. Uz grčko slovo "ν" (ni), koje je slovo još preskočeno prilikom imenovanja omikron varijante?

3 / 10

Godine 2019. ova je igrica prestigla Tetris i postala najprodavanija video igra svih vremena?  Inače, punokrvni razvoj ovog projekta krenuo je još davne 2010. godine kada je Markus “Notcha” Persson osnovao studio Mojang, a igra je iz beta faze izašla krajem 2011. godine?

4 / 10

Prije nego je postao ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski bio je popularni glumac i komičar. Kako se zove serija kojom je stekao popularnost, a po istoj je kasnije nazvao i svoju stranku koja je dobila većinu glasova na izvanrednim parlamentarnim izborima 2019. godine?

5 / 10

Ovog gorilu ustrijelili su 2016. godine pripadnici osiguranja zoološkog vrta u Sjedinjenim Državama jer su procijenili da je život dječaka koji je upao u stanište velikih majmuna bio ugrožen. Oko tog se slučaja digla poprilična prašina, a nesretna je gorila završila kao viralna senzacija i u bezbrojnim internetskim memovima. Kako je ime ovom gorili?

6 / 10

Neil Young je u 2021. izazvao velike rasprave kada je povukao sve svoje pjesme sa Spotifya iz protesta protiv koje američke ličnosti?

7 / 10

Koji je sportaš ubrzo nakon izbijanja pandemije koronavirusa preuzeo dansku farmaceutsku tvrtku koja se bavi razvojem lijeka protiv covida? Kompanija QuantBioRes radi na proizvodnji lijeka za koronavirus, ali ne proizvodi cjepivo, već isključivo terapiju?

8 / 10

Fanovi ove celebrity zvijezde su 2018. masovno donirali novac da bi njihova mezimica postala najmlađa milijarderka u povijesti koja je novac stekla sama. Uspjela je doći na tu listu, no 2020. godine, nakon što je magazin Forbes otkrio da je neke svoje financijske izvještaje prenapuhala povukao joj je titulu najmlađe milijarderke svijeta koja je svoje novce zaradila sama, a ne nasljedstvom. Tko je ona?

9 / 10

Jedan od događaja koji su obilježili 2021. godinu bili su protesti na Capitol Hillu u glavnom gradu Sjedinjenih Država, Washington D.C.-u gdje su pristalice dotadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa upali u zgradu Kongresa i prekinuli sjednicu na kojoj je Joe Biden trebao biti potvrđen za njegovog nasljednika. Na koji datum se odvio upad u Kapitol?

10 / 10

Video perzijske mačke postao je najgledaniji u 2021. godini na TikToku. Pregledan je čak 184.9 milijuna puta, a mačka u njemu, hodajući po kartonu, preskače prepreke složene od plastičnih čaša. Kako se zove ova mačka?

Your score is

0%

Please rate this quiz

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?