Trebinjca ujela tri stršljena, spasili ga hrabra supruga i hitna pomoć

Trebinjac Božo Bukvić (75) ostat će zasigurno u analima ovoga grada upamćen kao medicinski fenomen kojeg su ujela tri stršljena i nakon svega je ostao živ, kako tvrdi, samo zahvaljujući službi hitne medicinske pomoći, javljaju nezavisne novine.

“Nemamo riječi kojim bismo opisali brzinu reagiranja i požrtvovanost dr. Milijane Zubac i njene ekipe – Snježane Krivoglav, Bora Nastića i Slobodana Bajčetića koji su munjevito reagirali i spasili mi supruga“, kaže Bukvićeva supruga.

Sve se događalo u selu Tuli udaljenom desetak kilometara od Trebinja kada su Boža, koji je inače alergičan i na ujede pčela i osa, ujela čak tri stršljena, što je otrov koji teško savlada i mlad organizam, ali je za desetak minuta vožnje njegove supruge do Bolnice Trebinje bilo dovoljno da ga održi u životu, a medicinaska ekipa ga potpuno vrati u život.

“Nisam neki iskusan vozač, pa ni sama ne znam kako sam supruga nakon ujeda sjela u auto i povezla do grada, a kada se na pola puta više nije odazivao, bila sam se baš uplašila i pozvala Hitnu pomoć, ali, u brzini smo se mimoišli, pa sam ja, onako uspaničena, iako smo već bili na ulazu u grad, pozvala nekog mladića na benzinskoj crpki, čini mi se da se preziva Lončar, i on mi je supruga prevezao do bolnice, gdje nas je čekala medicinska ekipa, budući da smo bili u kontaktu i spasila mi muža”, kaže Bukvić.

Sve se, dodaje, događalo kao na filmovima i do danas je mislila da je to samo filmska traka, ali se zahvaljujući trebinjskim zdravstvenim radnicima uvjerila da je munjevito djelovanje stvarnost i da je samo zahvaljujući njima njen suprug živ.

“Ja im mogu samo uputiti jedno toplo, ljudsko hvala, i na požrtvovanosti, ali i na ljudskosti sa kojom su primili i spasili moga muža. Ova ekipa je, osim sposobnosti u svojoj struci, dokazala i to da su Trebinjci zaista dobri i čestiti ljudi”, kaže na kraju ona, pišu nezavisne.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?