Koliko točnih odgovora možeš prikupiti na kvizu iz filma?

/10
0 votes, 0 avg
3
Created on

Kviz iz filma

Okušaj svoje znanje u kvizu...

1 / 10

Ovaj je glumac bio veliki obožavatelj Gospodara prstenova, ujedno i jedini glumac u trilogiji koji je zapravo osobno upoznao Tolkiena koji je preminuo 1973.? Upoznao ga je u jednom pubu u Oxfordu gdje je Tolkien često zalazio. Kako se zove ovaj glumac iz trilogije „Gospodar prstenova“?

2 / 10

Koji je film na 74. dodjeli Oscara dobio ovaj zlatni kipić za najbolji strani film? Nagrada je uručena na dodjeli Oscara održanoj 24. ožujka 2002. u Kodak kazalištu u  Los Angelesu.

3 / 10

U kojoj se državi nalazi grad Tataouine pokraj kojega su 1976. snimljeni dijelovi 'Ratovi zvijezda'. Pokraj ovog pustinjskog gradića još uvijek se nalaze ostaci građevina i kulisa koji su poslužili za uprizorenje pustinjskog planeta Tatooinea, na kojem je živio Luke Skywalker, ali i njegov otac Anakin, poznatiji kao Darth Vader?

4 / 10

Koji je glumac utjelovio Atticusa Fincha u američkom dramskom filmu „Ubiti pticu rugalicu“ iz 1962. godine i za to je dobio Oscara?

5 / 10

Rečenica “Frankly, my dear, I don’t give a damn” jedna je od najslavnijih u filmskom svijetu, no skoro nije bila izrečena! Uzrokovala je kaznu od 50.000 dolara za filmski studio zbog psovanja. Riječ 'damn' (prokletstvo) pokušali su presinkronizirati, ali nije išlo. Na svu sreću, rečenica u originalu je ipak ostala, a tko izgovara ovu rečenicu na filmskom platnu u kultnom klasiku iz 1939. godine?

6 / 10

Kako se zove detektiv (tražimo ime i prezime) kojeg je Brad Pitt utjelovio u filmu „Sedam“, a koji zajedno sa Williamom Somersetom (Morgan Freeman) lovi serijskog ubojicu koji temelji svoje zločine na Sedam smrtnih grijeha?

7 / 10

Kako se zove posljednji film Andreja Tarkovskog te prvi i jedini igrani koji je snimio bez produkcijskog učešća Sovjetskog Saveza?

8 / 10

Kako se zove misteriozni triler iz 2000. godine u režiji Christophera Nolana, a u kojem glavnu ulogu igra Guy Pearce?

9 / 10

Hit pjesma "Take My Breath Away" grupe Berlin, jedna je od najupečatljivijih balada iz 1980-ih godina, a napisana je specijalno za jedan filmski hit iz te dekade. Koji je to film?

10 / 10

Koji glumac je posudio glas “Donkeyju“, magarcu iz Shreka, Oscarom nagrađenog crtića?

Your score is

0%

Please rate this quiz

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?