Pokušaj riješiti filmski kviz

/10
0 votes, 0 avg
10
Created on

Filmski kviz

Okušaj svoje znanje u kvizu...

1 / 10

Američki filmski institut(AFI) dana 21. lipnja 2005. objavio je listu „100 najboljih filmskih citata“, gdje je na prvom mjestu poznata rečenica Clarka Gablea: „ Frankly, my dear, I don‘t give a damn“ izgovorena u klasiku „Gone with the wind“. Na 56. mjestu nalazi se rečenica: „A boy‘s best friend is his mother“. U kojem kultnom filmu je izgovorena ova rečenica?

2 / 10

Koji glumac je 1973. godine odbio nagradu Oscar za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, zbog tretmana američkih Indijanaca na filmu (i van filma)? Glumac se nije ni pojavio na ceremoniji, nego je poslao mladu glumicu Sacheen Littlefeather, koja se na pozornici pojavila u tradicionalnoj haljini Apača, kratko pročitavši poruku glumca čije ime tražimo.

 

3 / 10

Finale kojeg filma Alfreda Hitchcocka se odvija na planini Rushmore?

4 / 10

Iz kojeg filma je ova scena

5 / 10

Za potrebe snimanja kojega filma sa Paul Newmanom u glavnoj ulozi se na filmskom setu našlo dvjestotinjak tvrdo kuhanih jaja?

6 / 10

Iz kojeg filma je slijedeća scena?

7 / 10

Koja biblijska pošast je pogodila stanovnike San Fernando Valleya u filmu „Magnolija“ (1999.), redatelja Paula Thomasa Andersona?

 

8 / 10

U kojem svom filmu se Martin Scorsese pojavljuje u kameo ulozi muškarca koji špijunira svoju suprugu?

9 / 10

Night on Earth“ (1991) poznata je art-komedija Jima Jarmuscha, poznatog američkog nezavisnog filmaša. Radnja filma sastoji se od 5 kratkih priča između taksista i njihovih putnika, a sve radnje se događaju istovremeno u 5 različitih svjetskih gradova: Los Angeles, New York, Pariz, Helsinki i?

10 / 10

U kojem filmu Emira Kusturice pratimo dogodovštine Perhana, mladog Roma sa telekinetičkim sposobnostima?

 

Your score is

0%

Please rate this quiz

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?