Vlada ŽZH podijelila novce Domovima zdravlja, pogledajte i tko su novi članovi školskih odbora

U četvrtak je pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića u Širokom Brijegu održana 138. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na ovoj sjednici Vlada je donijela brojne odluke, odlučeno je da se isplate novci domovima zdravlja za investicije, razriješen je i imenovan Nadzorni odbor poduzeća „Rudnici boksita d. o. o. Posušje“, a imenovani su i članovi školskih odbora.

Kako je priopćeno, na ime investicija u zdravstvu predviđenih Financijskim planom Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu, Vlada je odlučila da će se isplatit sredstva po pristiglim i odobrenim zahtjevima (projektima) domova zdravlja u Županiji Zapadnohercegovačkoj koji su ocijenjeni kao opravdani, i to: Domu zdravlja Posušje iznos od 163.024,50 KM, Domu zdravlja Grude iznos od 140.778,27 KM, Domu zdravlja Široki Brijeg iznos od 269.337,72 KM i Domu zdravlja Ljubuški iznos od 221.400,00 KM;

Na ovoj sjednici zbog isteka mandata članovima, razriješen je privremeni Nadzorni odbor Rudnici boksita d. o. o. Posušje u sastavu: Branka Bešlić, Marinko Bakula, Ante Jurišić, Kristina Zlomislić i Tatjana Milićević, a nakon provedene natječajne procedure, imenovan je novi Nadzorni odbor Rudnici boksita d. o. o. Posušje, na razdoblje od četiri godine, u sastavu: Branka Bešlić, Mario Jukić, Tatjana Milićević, Kristina Boban i Ante Jurišić.

Razriješen je i Tim za monitoring provedbe Protokola o suradnji između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Projekta integriranog lokalnog razvoja, zbog isteka trajanja ovog Protokola i prestanka obveza Tima za monitoring, u sastavu: Ivan Jurilj, Vesna Hrsto i Pero Mandić.

Također, imenovani su članovi školskih odbora iz reda Vlade Županije Zapadnohercegovačke po Javnom natječaju raspisanom u Dnevnom listu 23. kolovoza 2022. godine, i to:

Slaven Bašić – Osnovna škola Vranić

Marina Soldo – Osnovna škola Ante Brune Bušića Rakitno

Ljubica Vranjković – Srednja strukovna škola Posušje

Marija Đerek – Osnovna škola Franice Dall’era Vir

Radoslav Luburić – osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Humac

Damir Jurišić – Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje

Frano Lebo – Glazbena škola Posušje i

Petar Pišković – Gimnazija fra Grge Martića Posušje.

Više pogledajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?