Čović prezadovoljan izborima, partner u vlasti može svatko osim DF-a

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, nakon sjednice predsjedništva stranke u Mostaru se obratio medijima i govorio o formiranju vlasti, a kao moguće partnere u vlasti Čović nije isključio niti jednu političku stranku, osim Demokratske fronte.

„Jednostavno, DF ne može biti partner HNS-a i to je zaključak HNS-a i HDZ-a“, istakao je.

Čović je, između ostalog, rekao kako su zaključili da su ”prezadovoljni rezultatima izbora” te da će, nakon okončanja brojanja glasova, Borjana Krišto prijeći 180.000 glasova ”što je bilo iznad cilja”.

”HDZ BiH s partnerima je napravila takav rezultata da može tražiti partnere sukladno legitimnosti u druga dva naroda i sukladno ustavu”, rekao je Čović i dodao kako očekuje da će se u roku od 30 dana nakon proglašenja rezultata izbora formirati Vlada federacije bih i Vijeće ministara.

Govorio je i o formiranju Doma naroda, pa je dodao da zahvaljujući dobrim rezultatima izbora bošnjačke stranke više ne mogu ovladati Klubom Hrvata.

”Borba sarajevske politike je kako ovladati klubom Srba i klubom ostalih. Ne misle više o klubu Hrvata i to je dobro”, poručio je Čović.   

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?