Horde zla pozvale članove da dođu u Posušje i zajedno proslave rođendan FK Sarajevo

Najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, će na utakmici u nedjelju protiv Posušja proslaviti 76. rođendan voljenog kluba.

Fudbalski klub Sarajevo je osnovan 24. listopada 1946. godine, a dan prije tog datuma i 76. rođendana kluba bit će odigran meč 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Mokri Dolac gdje će Posušje dočekati Sarajevo.

Susret počinje u 14:30 sati, a Horde zla su pozvale sve navijače Bordo tima da dođu na gostovanje u Posušje.

“Jedna od parola kojom smo obilježili 75 godina našeg voljenog kluba je glasila ‘Naša ljubav tvoj je bedem’. Na utakmici u nedjelju obilježavamo 76. rođendan voljenog kluba, te smo obavezni da dokažemo da smo dostojni ove parole u periodu loših rezultata našeg kluba. Sve one koji posljednjih dana pišu raznorazne komentare i statuse po društvenim mrežama i forumima pozivamo da rođendan kluba proslavimo zajedno na utakmici u Posušju. Treneri, igrači i uprave su prolazni, FK Sarajevo nije, niti će biti. Mijenjat će se i generacije na tribinama, FK Sarajevo će i dalje biti nit koja spaja sve one kojima je bordo u srcu. Uspravno i čvrsto, veće od svih nedaća i jače od svakog neprijatelja. ‘I kada teško je, kad redaš poraze’, ‘K’o dijete ja sam s tobom osjetio bol’, ‘I kad je teško i kada je dobro uvijek ću pjevat za bijele i bordo’ su stihovi nekih od pjesama kojima dokazujemo našu vjernost voljenom Sarajevu u trenucima kada situacija na terenu i na tabeli nije onakva kakvu bismo željeli. Nažalost, i sada se nalazimo u takvoj situaciji i baš sada moramo dokazati da ti stihovi nisu prazne riječi, već da oni savršeno opisuju našu odanost i jasno i glasno nas opisuju onakvim kakvi i jesmo – uvijek vjerna bordo armija. Stoga, dužnost svih nas je da stanemo iza tih riječi i pojavimo se na narednom gostovanju u Posušju u što većem broju. Utakmica se igra u nedjelju u 14:30h. UNFKS je organizovao prijevoz autobusima. Cijena iznosi 35 KM. Uplate se mogu izvršiti u petak i subotu u periodu radnog vremena shopa u Privrednom gradu Skenderija. I kad je loše i kada je dobro uvijek ću pjevat’ za bijele i bordo, u mome srcu samo je jedno – Sarajevo bordo i bijelo!”, stoji u objavi Udruge navijača FK Sarajevo – Horde zla, a prenosi Klix.ba.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?