ZA SMRT OMILJENOG FRANJEVCA ‘KRIVA’ POLICIJA? Poginuo kod Dubrovnika pa pokopan u rodnoj BiH

Cijenjen i istaknuti svećenik franjevac, policijski kapelan i pjesnik Ivo Kramar preminuo je prije nešto više od dva tjedna u katastrofalnom sudaru nedaleko od Dubrovnika.

Tog kobnog 6. listopada ovaj je 55-godišnjak autom prešao na suprotnu stranu ceste te se sudario s autobusom. Nažalost, ozlijede su bile preteške te je na mjestu preminuo.

No, tragedija se možda mogla spriječiti.

Kako doznaje Telegram, nesretnog je svećenika policija zaustavila nedugo prije prerane smrti.

Iz izvora bliskih policiji saznali su da je Ivo K. tog dana bio na druženju u povodu Dana policije gdje je pio, a potom se uputio kući i ludovao na cesti.

Nije mu prvi put

Nakon što je policija dobila dojavu o divljanju u prometu, zaustavila je franjevca, no nisu ga alkotestirali niti provjerili je li zbog umora sposoban voziti, već su ga pustili na nastavi.

Potom se dogodilo ono najgore.

Sugovornik blizak Župi Pridvorje za Dnevno je otkrio kako ovo svećeniku nije bio prvi put da je za volan sjeo u alkoholiziranom stanju, no da ta navika neće zasjeniti svo dobro što je učinio za mještane.

Policija je za Telegram potvrdila da je 6. listopada fra Ivo kao policijski kapelan u krugu samostana organizirao svetu misu i druženje u povodu Dana policije. Među uzvanicima je, potvrđeno je, bio i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i još 60-gostiju.

‘Nije kršio propise’

Potvrdili su i da su svećenika zaustavili.

“Provedenom prometnom kontrolom nije utvrđeno da je vozač pod vidnim utjecajem alkohola, te stoga nije postojala osnova za njegovo alkotestiranje. Ni tijekom udaljavanja vozila nije primijećeno da vozač krši propise, pa je pušten da nastavi putovanje prema svom odredištu”, poručili su iz PU dubrovčko-neretvanske.

Nalazi obdukcije još uvijek nisu dostupni, a mnogima omiljeni svećenik u međuvremenu je pokopan u rodnoj BiH.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?