Mnogi su zaplakali na koncertu za Marija Pinjuha u Širokom Brijegu

Na fotografijama s koncerta za prerano preminulog novinara Marija Pinjuha koji je održan u Širokom Brijegu vidljivo je da su mnogima zasuzile oči na ovom emotivnom događaju.

Organizatori su ovim koncertom htjeli pokazati kako pokojni Mario, koji je bio novinar i folkloraš, živi duboko u srcima mnogih svojih prijatelja i folkloraša koji su izrazili želju da njihova pjesma, ples i druženje njemu na čast prijeđe u tradiciju.

A na koncertu vrtile su se videoporuke kojima su članovi brojnih KUD-ova odavali počast Mariju, njegov matični KUD Mokro je otvorio koncert, a Marijov otac je dijelio zahvalnice.  

Kako piše Jabuka.tv, tijekom koncerta svi posjetitelji mogli su nabaviti CD o pokojnom Mariju. Cjelokupan prihod od prodaje članovi KUD-a Mokro proslijedit će u humanitarne svrhe udruzi Mlado Sunce iz Širokog Brijega koja trenutačno skrbi za 27 obitelji s djecom, a koji su u potrebi.

Podsjetimo, koncert je organizirao KUD Mokro u čast i zahvalnost Mariju Pinjuhu, prerano preminulom višegodišnjem članu ovoga društva koji je svoj kratki život bio u potpunosti povetio očuvanju kulturne baštine.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?