Sarajevo: Ubijena starica, privedeno više osoba, prema neslužbenim informacijama udavile su je dvije maloljetnice?

Policija MUP-a Kantona Sarajevo (KS) oglasila se nakon ubojstva koje se dogodilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u kojem je život izgubila starica.

Kako je priopćeno iz policije, slučaj je prijavljen sinoć oko 21 sat.

– Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova zbog sumnje da je na području općine Stari grad Sarajevo počinjeno kazneno djelo ubojstvo starije žene, u ovom trenutku, u interesu istrage, ne možemo dati više informacija, piše Avaz.

Više osoba privedeno je u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS i nad njima se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva KS.

S obzirom da se prema do sada prikupljenim informacijama ovim kaznenim djelom bavi više maloljetnika, ne možemo davati detaljnije informacije, poštujući odredbe Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku – poručeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako “Avaz” neslužbeno saznaje, staricu su udavile maloljetne unuke, a potom su sve pokušale prikazati kao prirodnu smrt.

Avaz je ranije objavio da su prema neslužbenim podacima za ubojstvo osumnjičene njene maloljetne unuke.

Policija je uhitila i maloljetnika koji je bio prisutan u istoj prostoriji gdje se desio zločin. Navodno su zajedno konzumirali alkohol te je je došlo do svađe između maloljetnica i starice, te su je one udavile. U prvi mah mislilo se da je riječ o prirodnoj smrti, ali nakon obdukcije koja je obavljena utvrđeno je da je starica ubijena, objavio je ranije Avaz.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?