Biden se susreo s ‘transrodnim’ aktivistima, među njima i muškarac koji tvrdi da je djevojka

Američki predsjednik Joe Biden u susretu s ”transrodnim” aktivistom, muškarcem koji se identificira kao “djevojka”, napao je države koje se protive promjenama spola te je to protivljenje nazvao “nemoralnim”.

U nedjelju se predsjednik Joe Biden sastao s raznim aktivistima u Bijeloj kući kako bi za RightNowNews razgovarali o više vrućih tema, poput zakona o oružju, pristupa abortusu, transrodnosti, ekonomske nestabilnosti, klimatske krize i pitanja kaznenog pravosuđa, piše Life Site News

Među pozvanima na ovaj ekskluzivni sastanak bio je i Dylan Mulvaney, odrasli muškarac koji se identificira kao djevojka, a koji je došao kako bi predsjedniku postavio pitanja o njegovom stavu o transrodnoj ideologiji. Tijekom ovog sastanka, Biden je izrazio svoje mišljenje da odluke o operacijama ”promjene spola” ili lijekova za tu svrhu ne bi trebale biti prepuštene pojedinačnim državama.

Biden: Nijedna država nema pravo zabraniti promjene spola

“G. Predsjedniče, ovo je moj 221 dan javne tranzicije”, započeo je Mulvaney, na što je Biden odmah odgovorio “Bog te voli”.

“Izuzetno sam privilegiran što živim u državi koja mi omogućuje pristup resursima koji su mi potrebni, a ta je odluka samo između mene i mojih liječnika”, nastavio je Mulvaney. “Ali mnoge države imaju zakonodavce koji smatraju da se mogu uključiti u ovaj vrlo osobni proces. Mislite li da bi države trebale imati pravo zabraniti zdravstvenu skrb koja afirmira rod?

“Ne mislim da bi bilo koja država ili bilo tko trebao imati pravo to učiniti”, rekao je Biden. “Kao moralno i pravno pitanje – to je jednostavno pogrešno.”

“Po mom mišljenju, nijedna država to ne bi trebala moći učiniti”, nastavio je. “Čvrsto osjećam da biste trebali imati sva prava na sebe, uključujući korištenje kupaonica vašeg rodnog identiteta u javnosti.”

Iznimno opasan Bidenov govor

Biden je to rekao usprkos činjenici da su bezbrojne studije pokazale opasnosti “njege koja afirmira rod”, što uključuje “operacije promjene spola”, blokatore puberteta i uzimanje hormona suprotnog spola.

Također se zauzeo za “toalete rodnog identiteta” unatoč činjenici da takvi toaleti  prisiljavaju djecu i tinejdžere da dijele intimne prostore s pripadnicima suprotnog spola, što krši njihova prava na privatnost, izlaže ih nepotrebnom emocionalnom stresu i daje potencijalnim muškim predatorima izgovor za ulazak u isključivo ženske prostore.

Kao što je LifeSiteNews ranije izvijestio, blokatori puberteta i uzimanje hormona suprotnog spola, povezani su s ozbiljnim i potencijalno po život opasnim nuspojavama, uključujući kardiovaskularne bolesti. FDA nije odobrila nijednu vrstu lijeka za rodnu disforiju niti su oni ispitivani u kontroliranim kliničkim ispitivanjima na maloljetnicima koji imaju takve dijagnoze.

Nadalje, u veljači je Švedska učinkovito zabranila takve lijekove za djecu s rodnom disforijom, navodeći zdravstvene rizike i nedostatak znanstvene potvrde. Finska je izdala slične smjernice, prenosi narod.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?