Nastavak prepucavanja Milanovića i Banožića

Nastavlja se sukob predsjednika i ministra obrane. Predsjednik Zoran Milanović optužio je ministra Marija Banožića za nerad i neodgovornost jer je otkazana svečanost dodjele činova u Hrvatskom vojnom učilištu Franjo Tuđman. 

U priopćenju je istaknuo da je ministar obrane bez objašnjenja i bez razloga čekao čak 15 dana da prijedlog za dodjelu činova uputi predsjedniku Republike da ga potpiše.

Prijedlozi su, poručuje, stigli jučer poslijepodne i jutros su potpisani, ali Glavni stožer sve je još jučer otkazao.

– Ministar Banožić ima vremena za svog stranačkog prijatelja, kojega je na nezakonit način ugurao u Ratnu školu, ali nema vremena za brigu o časnim i vrijednim pripadnicima OSRH koji su samo svojim znanjem, zalaganjem i trudom stekli činove. Ministar obrane je i u ovom slučaju omalovažio i uvrijedio pripadnike OSRH, ali i njihove obitelji koje su bile pozvane na svečanost dodjele činova, navodi se u priopćenju predsjednika Republike.

– U posljednjih godinu dana većinu događaja kroz zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske kreira Ured predsjednika Republike Hrvatske, koji dolazak na neke od tih događaja u posljednji trenutak otkazuje, poput Dana Vojne policije… Koliko cijeni vojnike i brine se o njima, predsjednik Republike Hrvatske tijekom godine pokazivao je i kroz korištenje Hrvatske vojske u dnevnopolitičke svrhe. Time nastoji prikriti svu štetu koju svojim porukama i potezima nanosi interesima Republike Hrvatske, hrvatskih vojnika i hrvatskih branitelja, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane., a prenosi hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?