Dvojica će platiti po 20.000 kuna zbog vožnje bez dozvole

Dvojica će platiti po 20.000 kuna kazne jer su uhvaćeni u vožnji dok im je vozačka dozvola privremeno oduzeta ili ukinuta, izvijestili su u subotu iz karlovačke Policijske uprave, prenosi hrt.hr.

Unatoč zabrani vožnje, 31-godišnji vozač uhvaćen je u utorak u Karlovcu u vožnji osobnog automobila, a 48-godišnjak u srijedu dok je Slunjem vozio teretno vozilo.

Riječ je o višestrukim počiniteljima prometnih prekršaja, a ovaj put Općinski sud u Karlovcu izrekao im je maksimalnu zakonom predviđenu novčanu kaznu od 20.000 kuna svakome, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Kako stoji u u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, maksimalnom kaznom od 20.000 kuna može se kazniti osam najtežih prekršaja: vožnju u suprotnom smjeru na autocesti ili brzoj cesti, prekoračenje brzine u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, namjeran prolazak kroz crveno svjetlo, odbijanje testiranja na alkohol ili droge, vožnju pod utjecajem droga ili alkohola iznad 1,5 g/kg, te vožnju prije stjecanja prava te za vrijeme dok je vozačka dozvola privremeno oduzeta ili ukinuta.

Policija je izvijestila i da je još jedan vozač, višestruki prekršitelj prometnih propisa, završio u zatvoru na 17 dana zbog alkoholiziranosti.

Kaznom zatvora od 17 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci karlovački je Općinski sud kaznio 42-godišnjaka koji je u utorak Brezovom Glavom kod Karlovca vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,78 promila, stoji u priopćenju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?