Muškarac ubio 38-godišnju ženu u Vukovaru

Vukovarka je umrla od teških ozljeda koje joj je u obiteljskoj kući u subotu navečer nanio muškarac, izvijestila je u subotu Policijska uprava vukovarsko- srijemska.

U Vukovarskoj bolnici jutros je od teških ozljeda koje joj je u obiteljskoj kući u subotu navečer nanio muškarac umrla 38-godišnja žena, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko- srijemska, prenosi hrt.hr.

Iz policije navode kako su u subotu nešto prije 19 sati u primili telefonsku dojavu da je u Vukovaru, u obiteljskoj kući, 38-godišnjakinju napao i tjelesno ozlijedio muškarac koji je potom napustio kuću. Žena je prevezena u bolnicu, a policija je ubrzo pronašla 45-godišnjeg Vukovarca.

Prema neslužbenim informacijama žena je izbodena nožem, a u trenutku napada na ženu u kući su bila i njezina malodobna djeca i prijateljica.

Ubojstvom su zgroženi i u Udruzi žena Vukovar

“Mi nažalost na naš SOS-telefon primimo i do stotinu poziva godišnje. Što je najgore ponavljaju se pozivi istih žena. Vrijeme je da institucije u Hrvatskoj više počnu vjerovati ženama!”, rekla je predsjednica Udruge Žena Vukovar Marijana Mizdrak Mišanović

U Hrvatskoj je prošle godine ubijeno 14, a samo u prvih osam mjeseci ove godine 12 žena.

“U prvih osam mjeseci ove godine evidentirano je 6,1% više žrtava kaznenih djela nasilja u obitelji, točnije 1223 žrtve, u odnosu na isto razdoblje lani”, rekla je nedavno HRT-u Irena Petrijevčanin Vuksanović, državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?