Vladika Grigorije: Mladen se nije ubio zbog svoje krhkosti, već zbog naše surovosti i nemilosrdnosti

Vladika Grigorije objavio je na društvenim mrežama video u kome priča o slučaju samoubojstva Mladena Dulića (22) iz Laktaša, koji je ismijan prilikom razgovora za posao na jednoj benzinskoj crpki, zbog čega je, kako se sumnja, kasnije počinio samoubojstvo.

Mladić iz Laktaša koji je imao samo 22 godine i koji je htio da se zaposli kako bi pomogao svojoj obitelji, oduzeo je sebi život zbog ismijavanja okoline i korisnika društvenih mreža.

„Njegovoj tragičnoj smrti prethodilo je naše ruganje, naš bezosjećaj na njegovu muku. Važno je da budemo puni osjećaja, suosjećaj i da nikada ne smijemo biti bezosjećajni, jer to može da ima strašne posljedice“, poručio je vladika pa dodao da krhkost nije znak slabosti, a osjetljivost nije mana, prenosi Nova.rs.

„Mladen se nije ubio zbog svoje eventualne krhke prirode, već zbog naše surovosti i nemilosrdnosti“, rekao je vladika.

Podsjetimo, Mladen Dulić je ismijavan i sniman kamerom tijekom prijavljivanja za posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama. Motiv samoubojstva nije poznat, ali šokirani korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se ovaj slučaj u potpunosti istraži. Ova tragedija šokirala je Bosnu i Hercegovinu i region. Iza Mladena su ostali otac Dragan, majka Biljana, sestra Dragana s obitelji, baka Obrenka, ali i mnogobrojna rodbina i prijatelji, piše dnevnik.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?