Uvjerljiva pobjeda Nexea u Europskoj ligi 

U susretu 2. kola C skupine EHF Europske lige Nexe je u Našicama pobijedio mađarski Balatonfuredi sa 37-23 upisavši drugu pobjedu u skupini.

Nexe je odigrao sjajnu utakmicu protiv mađarske ekipe ostvarivši pobjedu sa uvjerljivih 14 razlike.

Hrvatski doprvak je već nakon pet minuta igre imao + 4 (6-2), Mađari su se približili na minus dva (10-8), međutim “Gromovi” su do poluvremena otišli na osam golova razlike (18-10).

U 42. minuti prvi put je bilo +10 (25-15), u jednom domaćin je imao i ogromnih +16 (36-21), da bi na koncu završilo sa 37-23.

Momčad Branka Tamšea do pobjede su predvodili Ivan Sršen, Tomislav Severec i Fahrudin Melić sa po šest golova. Sjajni su bili i vratari, Dominik Kuzmanović je sakupio 12, a Mihailo Radovanović 10 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Balazs Szollosi s pet i Stevan Sretenović sa četiri gola.

Drugu pobjedu u skupini ostvario je i Granollers porazivši Sporting sa 32-29. Pol Valera je predvodio španjolski sastav sa sedam golova, dok je Antonio Jesus Garcia zabio šest golova. Kod Sportinga je najefikasniji bio Salvador sa četiri gola.

Skjern je na gostovanju porazio Alpla HC Hard 32-27.

Na ljestvici vode Nexe i Granollers sa po četiri boda, Skjern i Sporting imaju po dva boda, dok su Alpla HC Hard i Balatonfured na nuli, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?