Kćerka starice koja je zlostavljana u domu za stare u Peći: Učinit ću sve kako bi pravda bila zadovoljena

Kosovska policija uhitila je tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom, a njima je određeno im zadržavanje od 48 sati, prenosi Radio Slobodna Europa na albanskom. Kćerka starice koja je fizički zlostavljana u domu za stare u Peći, u emotivnoj izjavi, rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživjela njena majka, prenosi televizija “Dukađini”.

Žaneta Nura, u izravnom uključenju sa novinarkom Editom Dolji, dala je detalje u vezi sa slučajem koji se dogodio njenoj majci, rekavši da ju je posjećivala jednom ili dva puta tjedno, prenosi Nova.rs. Nura navodi da je prije četiri dana, tijekom posjete domu za stare, primijetila znake nasilja na licu majke, ali da nije mogla da povjeruje da to potiče od radnika Doma.

„Posjećivala sam je barem jednom ili dva puta tjedno, a prije četiri-pet dana vidjela sam tragove nasilja na licu, ali nisam mogla da povjerujem da bi u takvom domu to moglo da dođe od radnika. Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvijetljen. Dogodilo se mojoj majci, ali hajde da se ne dogodi drugima“, izjavila je.

„Primijeniti nasilje nad sedamdesetogodišnjom ženom… Tri sestre, jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smijale – to je kraj svijeta. Veoma sam potresena“, nastavlja Nura.

Kćerka zlostavljane žene kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

Podsjećamo, dvije žene, koje su uhićene, osumnjičene su za krivično djelo „napad“, dok je treća osoba, koja je uhićena kasnije tijekom dana, osumnjičena za djelo „neovlašteno fotografiranje ili snimanje“.

Kosovska policija je priopćila da su identificirali dvije osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. studenog. Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu, prenosi Euronews.

Medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se „branila“ od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak. U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je „ona (starica) prva napala“, jer je bila agresivna.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?