Pogledajte tko će sjediti u Skupštini ŽZH, može se zaraditi i više od 100.000 KM

Središnje izborno povjerenstvo je na jučerašnjoj sjednici potvrdilo rezultate Općih izbora u Bosni i Hercegovini održanih 2. listopada ove godine, pa je tako i službeno poznato tko će sjediti u Skupštini Zapadnohercegovačke županije.

HDZ-a BiH je osvojio 13 mandata, a povjerenje birača su ispred ove stranke dobili Toni Kraljević, Milan Ševo, Ivan Jelčić, Zdenko Ćosić, Bernardica Luburić, Ivana Barišić, Marko Radić, Ivana Zrimšek Šaravanja, Miroslav Mitrović, Ivica Pavković, Tomislav Mandić, Damir Jurišić, Vedran Kožul i Ivan Damjanović. Četiri mandata ima HDZ 1990, a ispred ove stranke u Skupštinu idu Antonija Banožić, Zdravko Herceg, Ante Pavlović i Željko Dragićević.

Hrvatska republikanska stranka ima dva mandata, a to su Tomislav Bandić i Ivan Pušić.

U skupštinu ide i Zvonko Jurišić jer je njegova stranka Hrvatska stranka prava BiH osvojila jedan mandat, a po jedan mandat su osvojili i još dvije pravaške stranke, HSP dr. Ante Starčević BIH i Hrvatska stranka prava Herceg Bosne i Bosne i Hercegovine te će u skupštinu zasjesti i Marija Lovrić te Zrinko Čuvalo.

Zastupnici Skupštine ŽZH mogu profesionalizirati svoj status u Skupštini, tj. imati status zaposlenih i primati punu plaću po ovoj osnovi, a još 2009. je CCI objavio kako su se u toj godini plaće profesionalno angažiranih zastupnika u Skupštini ŽZH kretale od 2.000 KM do 2.500 KM te tako 1 profesionalno angažirani zastupnik za vrijeme svog 4-godišnjeg mandata može zaraditi od 88.000 KM do 110.000 KM.

Rezultate pogledajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?