Tko će u Skupštinu u HBŽ-u: Izjednačeni HNP i HDZ BiH

Nakon što je Apelacijski odjel Suda Bosne i Hercegovine odbilo sve žalbe u vezi s izborima u Bosni i Hercegovini, Središnje izborno povjerenstvo potvrdilo je rezultate Općih izbora u Bosni i Hercegovini, pa je tako poznato i tko će sjediti u Skupštinama županija.

U Hercegbosanskoj županiji, odnosno Kantonu 10 borilo se za 25 mandata.

Petero zastupnika je osvojilo mandat ispred HNP-a – Hrvatskog nacionalnog pomaka, a to su Ivan Vukadin, Ivan Ivić, Stipan Šarac, Robert Bagarić i Ante Baković.

HDZ BiH je u ovoj županiji osvojio isti broj mandata, a birači su povjerenje dali Draganu Konti, Mariji Bagarić, Stipi Galiću, Tonki Kovčalija i Narcisu Lovrenoviću.

HDZ 1990 će imati 4 zastupnika, u Skupštinu su prošli Nediljko Rimac, Mladenka Perković, Mladen Šarić i Jozo Ćosić.

Ispred SNSD-a u Skupštinu ulaze dva zastupnika, Goran Broćeta i Nikola Materić, a isti broj zastupnika će dati Hrvatska nezavisna lista ispred koje će u skupštinu Josip Perić i Matko Ćurković. Dva zastupnika osvojila je i SDA, a ovu stranku će zastupati Hikmet Hodžić i Arif Kovačević.

Tri stranke su osvojile po jedno zastupničko mjesto u Skupštini, a to su Srpska sloga-SNS FBIH SP DNS PDP SDS ispred koje u Skupštinu ulazi Duško Radun, Srpsko Jedinstvo (SNPFBIH-SPS) koju će predstavljati Dragana Damjanović te Hrvatska republikanska stranka ispred koje u Skupštinu ulazi Josip Tomić.

Rezultate pogledajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?