Norvežanke nadigrale Švicarsku

Aktualne svjetske i europske prvakinje Norvežanke uvjerljivo su pobijedile Švicarsku sa 38-21 ostvarivši i drugu pobjedu u skupini A Europskog prvenstva u Ljubljani, javlja hrt.hr.

Ovom su pobjedom odabranice Thorira Hergeirssona osigurale plasman u drugi krug natjecanja, a s koliko će bodova u drugi krug bit će poznato nakon zadnjeg kola koje je na rasporedu u utorak.

Norveška je rutinski stigla do pobjede, a već na poluvremenu je imala deset razlike. U pobjedničkim redovima najefikasnija je bila Stine Bredal Oftedal sa šest golova, dok je Švicarsku predvodila Mia Emmenegger s pet golova.

U prvom dvoboju 2. kola iz ove skupine Hrvatska je pobijedila Mađarsku sa 21-18 osvojivši važne bodove u borbi za plasman u drugi krug.

Hrvatsku su do pobjede vuke Valentina Blažević s devet golova, te golmanica Tea Pijević sa 14 obrana. Tena PetikaAna Debelić i Paula Posavec zabile su po tri gola.

U suparničkim redovima najefikasnije u bile Viktoria Lukacs sa četiri, te Petra Tovizi Csenge Kuczora sa po tri gola. Jedna od najboljih mađarskih igračica Katrin Gitta Klujber nije zabila nijedan pogodak iz šest pokušaja.Na ljestvici nakon dva kola vodi Norveška sa četiri boda, Hrvatska i Mađarska imaju po dva boda, dok je Švicarska na nuli.

Plasman u drugi krug izborit će tri najbolje selekcije iz skupine.

U posljednjem kolu u utorak 8. studenog sastaju se Hrvatska i Švicarska, te Norveška i Mađarska.

SKUPINA A (Ljubljana):

HRVATSKA – Mađarska 21-18 (10-7)

Švicarska – Norveška 21-38 (9-19)

LJESTVICA:

1. Norveška 2 2 0 0 70-44 4

2. Mađarska 2 1 0 1 51-49 2

3. HRVATSKA 2 1 0 1 44-50 2

4. Švicarska 2 0 0 2 49-71 0

3. kolo – 8. studenog:

HRVATSKA – Švicarska

Norveška – Mađarska

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?