Radnik HAC-a izgubio život u teškoj prometnoj nesreći

U srijedu navečer na autocesti A6 kod čvora Orehovica došlo je do nesreće u kojoj je poginuo djelatnik Hrvatskih autocesta (HAC), a drugi je teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti.

HAC se danas oglasio zbog nesreće te izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja i obitelji djelatnika izrazio sućut, a ozlijeđenom djelatniku zaželjeli su što brži oporavak, piše hrt.hr.

Policijska uprava primorsko-goranska oglasila se kako se sinoć oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji hrvatski državljanin.

Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke udario u skupinu vozila koja se nalazila na prometnici, a potom i u zadnji dio teretnog vozila, marke Iveco, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz skupine kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin.

U tom trenutku na zadnjem dijelu priključnog vozila spomenute skupine vozila nalazio se djelatnik HAC-a- ophodar ceste, 38-godišnji hrvatski državljanin, koji je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu nesreće.

Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač 65-godišnjak je uhićen i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, kaznenog djela opisanog u čl. 227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona, javili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?