Mostar: 28 godina od ubojstva djevojčica Antonije Sesar (14) i Danijele Vidović (14)

U Mostaru se danas, 11. studenog obilježava 28. godišnjica od zločina kada je granata koja je pala kod mostarske Katedrale odnijela živote dvije djevojčice koje su samo željele taj dan biti na satu vjeronauka.

 Ubijene su Antonija Sesar (14) i Danijela Vidović (14), a o svemu se na Facebooku oglasio i Darko Juka.

To nije bila ratna pogibija! To je bilo svirepo ubojstvo djece! Ubojstvo dvaju djevojčica koje su, sa svojim vršnjacima, čekale početak crkvenoga vjeronauka… Granata, ispaljena s neprijateljskih položaja istočno od rijeke Neretve, kobnoga 11. studenog 1994. godine pala je u dvorište mostarske prvostolnice, Katedrale Marije Majke Crkve… Izdahnule su toga dana, pokošene krhotinama teškoga smrtonosca, Antonija Sesar i Danijela Vidović… Dva bijela anđela kojima je oduzet život, sve radosti i tuge, sva razočaranja i uspjesi, sve boli i ushiti, sve ono što su mogle i trebale doživjeti… Za bezumni zločin nitko nikad ne bi izveden pred sudište čovjekovo, čak se i ne rasvijetli tko je zloćudno ispaljenje naručio, tko ga je izvršio, tko je dvoje djece na pravdi Boga u grob poslao, još osam ih ranio…, napisao je Juka na Facebooku.

On je prenio i riječi Ratka Perića.

“Biskup Ratko Perić na sprovodnomu obredu izreče: ”Ostale su vaše vjeronaučne bilježnice pokraj lokve vaše krvi, probijene gelerima i natopljene vašom krvlju. Neprijatelj Božjeg imena i ljudskog dostojanstva, golijatski naoružan do zuba, bez ikakve ljudske pameti, čovjekoubojica i lažac od početka, pošao je protiv vas dviju i protiv pedesetak vaših vršnjaka i vršnjakinja, učenika i učenica 7. i 8. razreda, i to s teškim topovima i tenkovima, minobacačima i granatama, da vas pobije. Više ste puta i same govorile svojim vjeroučiteljima: ꞌZašto pucaju po nama? Mi idemo na vjeronauk, nisu ovo položaji vojskeꞌ. Moralno raspamećeni zlikovci ne razlikuju curicu na vjeronauku od bunkera i rovova.”, napisao je Juka.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?