Oscarovac Paul Haggis mora platiti 7,5 milijuna dolara u slučaju silovanja

Njujorška porota jučer je proglasila Oscarom nagrađenog scenarista i redatelja Paula Haggisa odgovornim za silovanje publicistice u njegovu stanu na Manhattanu 2013., naloživši mu plaćanje 7,5 milijuna dolara odštete u građanskom postupku, piše hrt.hr.

Presuda je donesena nakon 15-dnevnog suđenja na državnom sudu na Manhattanu. Tužiteljica Haleigh Breest navela je u tužbi iz 2017. da ju je Haggis, poznat po scenarijima za filmove “Djevojka od milijun dolara” i “Fatalna nesreća”, silovao nakon što ju je prisilio da mu se pridruži u njegovom stanu nakon premijere filma.

Breest je jedna od četiriju žena koje su javno optužile Haggisa za nedolično seksualno ponašanje. Haggis je negirao optužbe.

– Pravda je danas zadovoljena, rekao je odvjetnik Haleigh Breest.

– Tako smo ponosni na Haleigh. Ovo je velika pobjeda za nju i za cijeli #MeToo pokret, dodao je.

Haggisova odvjetnica rekla je da suđenje nije bilo pošteno jer je sudac dopustio izjave drugih žena koje su optužile Haggisa, ali nikada nisu poduzele ništa protiv njega.

– Upotrijebili su ovo da iskrive istinu, ubiju lik gospodina Haggisa, oslikaju ga kao čudovište i koriste strategiju ‘gdje ima dima, ima i vatre, rekla je Haggisova odvjetnica.

U lipnju su Haggisa uhitile talijanske vlasti i držale ga u pritvoru više od dva tjedna pod optužbom za seksualno zlostavljanje i nanošenje teških ozljeda. Haggis je odbacio te optužbe.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?