Butković o željezničkoj nesreći kod Rijeke: Radi se o ljudskoj pogrešci

Noćas oko 2 sata nedaleko od Rijeke dogodila se željeznička nesreća. Na kolodvoru Škrljevo teretni vlak zabio se u cisternu koja je bila prazna. Na sreću, nitko nije ozlijeđen, a promet je do daljnjega obustavljen u oba smjera. 



Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kaže kako se, po prvim informacijama koje ima, radi o ljudskoj pogrešci.

– Došlo je do naleta HŽ Cargovog vlaka na parkirane vagone u vlasništvu ENNA transporta. Materijalna šteta je znatna, srećom nema teže ozlijeđenih. Trenutno je željeznički promet u prekidu, putnici se prevoze autobusima, rekao je Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

– Po informacijama koje imam, ali pustimo da povjerenstvo i agencija za istraživanje nesreća utvrde detalje, radi se o ljudskoj pogrešci od strane prometnika vlakova. Ne mogu još o detaljima govoriti, to su prve informacije koje imam, istaknuo je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture.

Noćas u 2.20 sati u željezničkom kolodvoru Škrljevo teretni vlak 62077 HŽ Carga udario je na trećem kolosijeku grupu vagona željezničkog teretnog operatera ENNA transporta pri čemu je došlo do iskliznuća lokomotive s kolosijeka, objavio je HŽ.

Nema teže ozlijeđenih. 

Nadležna policijska postaja provodi istragu. Prema prvim neslužbenim informacijama uzrok nesreće upućuje na ljudski faktor, objavio je HŽ.

Željeznički promet između Rijeke i Zagreba je prekinut.

HŽ je objavio da putnike prevoze autobusi. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?