Dana Petrović iz Rakitna, nominirana za “Čuvarice ognjišta i praga” na izboru Hercegovka godine

Dvije posebne kategorije u izboru Hercegovka godine sz nagrada za Životno djelo i Čuvarice ognjišta i praga. Ime dobitnice počasne nagrade za životno djelo doznati ćemo na svečanom proglašenju pobjednica.

U počasnim nominacijama su kategorija ” Čuvarice ognjišta I praga”, one naše bake koje su slika izvorne Hercegovine i čiju svaku misao i savjet trebamo njegovati poput neprocjenjivog bogatstva.
Diviti se njihovoj snazi, volji, izdržljivosti i potpunom predanju Božjoj milosti. Vjera u Boga ih je spasila od svake nevolje i očuvala.

Dana Petrović rođena Tomić1940g u Poklečanima. Život je posvetila pjesmi i običajima našeg kraja. Očuvanju tradicije. Aktivni je član KUD Rakitno .Od rane mladosti učila gangu,bećarac i naravno plesti, vesti, tkati. Teškoće života je utkala u veliku ljubav za hercegovačke običaje. Iako je zagazila u deveto desetljeće života , aktivna je na sjelima ,dernecima i uvjek u narodnoj nošnji svoje voljene Hercegovine. Uči mlade gangu,  te je neopisivo sretna kada nauče.


Njen najveći doživljaj je doček Pape u Sarajevu. Zahvalna je Bogu, na tako velikom daru . Obišla cjeli svijet promovirajući svoju Hercegivinu, hercegovka.net.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?