Konaković nakon sastanka s Čovićem: Vrlo sam zadovoljan kako smo lagano riješili ključne prioritete

U Mostaru su se danas, prije sastanka izslanstava HDZ BiH i SNSD-a, kako saznaje portal “Avaza”, sastali predsjednici HDZ-a BiH i NiP-a, Dragan Čović i Elmedin Konaković.

Informaciju o tome je potvrdio Konaković, kazavši da je sastanak između njega i Čovića bio organiziran u koordinaciji s kolegama iz Osmorke.

– Uskladili smo neke završne stavove po pitanju naših finalnih programskih rješenja i bila je potreba da se zajedno sastanemo i pregledamo to – rekao je Konaković za portal “Avaza”.

Podsjetimo, na press-konferenciji nakon sastanka s izaslanstvom SNSD-a, Čović je rekao da je “proces sa strankama koje su do sada djelimično bile u vlasti priveden kraju” te da su zajednički program i načela tog dogovora usuglasili, kao i da ga ne bi iznenadilo da to već idućeg tjedna bude prezentirano javnosti.

– Ni mene ne bi iznenadilo. Mi imamo sastanak Osmorke u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, dakle s kolegama predsjednicima i predstavnicima stranaka, na kojem sam ja izvjestitelj s ovog sastanka, a nakon kojeg ćemo, eventualno, obavijestiti našu javnost o tom nekom finalnom stavu – rekao je predsjednik NiP-a.

Prenio je i svoj opći dojam sa sastanka.

– Vrlo sam zadovoljan kako smo lagano riješili ključne prioritete koje treba raditi buduća vlast. Naravno, ulazimo u još neke koje treba detaljnije obraditi, odnosno, da ljudi koji budu sjedili u vladama razrade ozbiljnije programe s mjerama i rokovima, ali to je drugi korak. Ovaj prvi je, na naše zadovoljstvo, veoma uspješan – naglasio je Konaković za portal “Avaza”.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?