Posušje uzelo važan bod na Grbavici

Nogometaši Posušja osvojili su važan bod na Grbavici odigravši 1:1 protiv domaćeg Željezničara.

Nakon početnog ispitivanja snaga, u kojem se činilo da i Posušje može napraviti određene probleme Željezničaru, domaći su preuzeli redove igre i počeli prijetiti golu Luke Kukića.

U 18. minuti u središtu pozornosti je Beganović, ali njegov udarac sa oko 16 metara zaustavlja vratnica. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Kukić sjajno brani udarac Štilića, a potom i udarac Drine glavom, piše jabuka.tv.

Gostujuća momčad se oslobodila pritiska i u 32. minuti stvorila najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali je Gabrijel Boban, kojeg je sjajno proigrao Hanuljak, iz situacije jedan na jedan s vratarom Benderom, vrlo loše je pucao.

36. minuti pogodak za vodstvo domaće momčad postiže Armin Hodžić na asistenciju Štilića.

U samoj završnici prvog poluvremena Sedad Subašić promašuje dvije prilike.

50. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Veliku grešku Josipa Bendera kaznio je Toni Jović. 

Domaćin nije mogao uspostaviti intenzitet igre kakav je bio prije pogotka Posušja, odnosno u prvom poluvremenu, pa se uglavnom igralo između dva šesnaesterca.

U 55. minuti Boban je uposlio Tonija Jovića, njegov udarac obranio je Josip Bender koji je odbio loptu, a Luka Begić nije stigao do nje.

Boban je bio razigran, te je u 78. minuti opasno zaprijetio vratima domaćina. Iz okreta je pucao pored gola, a Bender bi teško mogao zaustaviti njegov pokušaj.

Posljednjih desetak minuta proteklo je u pokušajima Željezničara da napravi pritisak pred vratima gostiju, koji su se uspješno branili.

Nakon dvoboja s Bobanom domaći igrač Luka Malić dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Željezničar nakon ovog remija ima 29 bodova i polusezonu će završiti na četvrtom mjestu, dok će Posušje ima 23 boda i polusezonu završava na sedmom mjestu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?