Jedan Komšić doživljava preobraćenje, za drugoga nevjerujemo

Ivo Komšić preksinoć je gostovao kod Senada Hadžifejzovića na njegovoj Face tv i cijelu gotovo 70-minutnu emisiju posvetili su izbornom zakonu i formiranju vlasti.

Voditelj Face tv često služi kao megafon bošnjačkog nacionalizma pod plaštom pseudograđanštine i nerijetko ponavlja teze koje se mogu čuti od najokorjelijih nacionalista o Schmidtu kao neprijatelju Bošnjaka, Izbornom zakonu tobože po mjeri HDZ-a, otvaranju puta trećem entitetu, Hrvatima kao manjini i tome slično, piše Dnevnik.ba.

Gost Ivo Komšić desetljećima je konzistentan u svojoj građanskoj politici, naklonjenosti strankama takve provenijencije i protivljenja nacionalnim opcijama. Mogao se steći i dojam da se zalaže za svođenje Hrvata na nacionalnu manjinu, no u nekoliko posljednjih istupa pokazuje naznake poštivanja ustavne strukture BiH i Hrvata kao konstitutivnog faktora, ali i da prepoznaje bošnjačke nacionaliste među tzv. građanskim opcijama – u jednom momentu u emisiji nazvao ih je građanskim nacionalistima.

Zanimljiva sekvenca dogodila se u drugom dijelu emisije kada je Hadžifejzović ponovio tezu da izmjene Izbornog zakona idu u prilog HDZ-u, a ne Hrvatima, i da su diskriminatorne. Komšić je snažno podržao Schmidtove izmjene, rekavši da će smanjiti blokade i da ne može naći nijednu zamjerku koju uporno ponavljaju bošnjački nacionalisti. Izvadio je list papira i iščitao nekoliko radikalnih izjava Bajrovića i društva kojima je ilustrirao da napadi na Schmidta služe kao platforma za napad na Hrvate.

Među tim izjavama je “Konstitutivnost je genocidna odrednica”, na što ga je voditelj pitao tko je to izgovorio. Komšić je imao zapisane autore drugih pročitanih šovinističkih izjava, ali ne i ove navedene.

Sekvenca počinje na 51:40.

Brzi pogled na Googleu ukazuje da su izašle iz usta njegovog prezimenjaka, četverostrukog uzurpatora.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?