Dalić na konferenciji za novinare: Bit će to borba do zadnje utakmice

– Maroko nas je dobro zatvarao i imali smo problem s dodavanjima, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon remija protiv Maroka, prenosi hrt.hr.

– Rekli smo u najavi da očekujemo tešku utakmicu sa suparnikom koji je kompaktan, koji je stajao iza lopte i u bloku čekao našu grešku. Možda nam je nedostajalo malo odlučnosti, okomitosti i hrabrosti. Znali smo da je Maroko kvalitetan, ali nitko nikome nije zagorčao život, tu smo i idemo dalje, istaknuo je Dalić.

Hrvatska je tijekom susreta imala kontrolu i veći posjed lopta, ali to nije znala iskoristiti.

– Nismo time mnogo napravili, Maroko nas je dobro zatvarao i imali smo problem s dodavanjima. Suparnik je bio brz i agresivan, odgovoran i dobro pripremljen. Naišli smo na zid, igrali smo kao i inače, samo nismo bili dovoljno konkretni, kazao je nastavivši: – Nismo dovoljno ulazili u prazan prostor, strahovali smo od pogreške i protunapada, ali to mogu i shvatiti s obzirom na tešku utakmicu u teškim vremenskim okolnostima.

Dalić je istaknuo kako smo ipak trebali napraviti više.

– To je prva utakmica i možemo biti polovično zadovoljni. Vidjeli smo da je Maroko dobar, dali su sve od sebe, imali su sjajnu podršku i čestitam im na tome. Odigrali su hrabro, a u skupini je još sve otvoreno i bit će to borba do zadnje utakmice.

Dalić je još jednom istaknuo kako je ovo nova reprezentacija u odnosu na onu iz Rusije.

– Prošle su četiri i pol godine od Rusije, Hrvatska ima gotovo potpuno novu reprezentaciju i ne možemo uspoređivati te dvije generacije. Znamo da smo dobri i da možemo te smo spremni za daljnju borbu. Neće nas ništa razočarati niti pokolebati, iako će turnir biti neizvjestan i težak, zaključio je izbornik.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?