Plenković: Važno je da nova koalicija u BiH osigura i legitimnog člana Predsjedništva

Zastupnik u hrvatskom Saboru Nevenko Barbarić pitao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o strategiji Vlade Hrvatske za Hrvate izvan te države u narednih deset godina, što je ocijenio i kao veoma bitnu temu za BiH.

Barbarić je kazao da je politika premijera Hrvatske Andreja Plenkovića za opstanak i ostanak Hrvata u BiH već dala rezultate.

-Osobito u Bosni i Hercegovini, gdje su Hrvati konstitutivni narod, trebaju imati svoje legitimne političke predstavnike što mislim da se dogodilo kada je riječ o izborima za parlamente ili županijske skupštine. Ono što je važno je da se ta situacija dogodi kroz nove koalicije i nove institucije vlasti kada je riječ o članu Predsjedništva BiH, tada ćemo zaokružiti taj proces. Naša potpora je snažna i dugotrajna”, kazao je Plenković.

Danas je jednak stav ponovila i europarlamentarka Željana Zovko tijekom usvajanja izvještaja o novoj strategiji za proširenje Europske unije koja se odnosi i na države Zapadnog Balkana, koja je pozvala novu koaliciju koja će činiti vlast u BiH nakon održanih Općih izbora, da počne s procesom “ograničenih ustavnih reformi” i izmjenom Izbornog zakona BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?