Iz Kosova se s 530 kg kobasice i pečenice zaputio u Njemačku, carinici zaplijenili meso

Carinici su 23. studenog 2022. godine na kontrolnom punktu Merdare zaplijenili više od 530 kilograma kobasice i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa, piše pogled.ba.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu iz pravca Kosova pristigao autobus, koji se sa oko dvadesetak putnika, uputio iz Prizrena ka Njemačkoj.

I vozači i putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da osim osobne prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Ubrzo ih je demantirala detaljna kontrola koja je uslijedila, kada je u prtljažnom dijelu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suhomesnatim proizvodima.

Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice i više od 186 kilograma suhe goveđe pečenice. Tek kada je prekršaj otkriven, kao vlasnik ”suhomesnatih kofera” se prijavio suvozač u autobusu, koji je rekao, da je sudžuk i pečenicu kupio za osobne potrebe u jednoj mesari u Peći.

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uvjerenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije.

Podsjećamo da se iz trećih zemalja ne može nositi meso i mesni proizvodi prema EU.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?