Urugvaj i Koreja odigrali bez golova

U susretu 1. kola skupine H Svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj i Republika Koreja su na stadionu Education City igrali 0-0. Tijekom čitavog susreta nijedan sastav nije uputio udarac u okvir gola iako su Urugvajci u dva navrata tresli vratnicu, piše hrt.hr.

Korejci su življe krenuli u susret, ali osim posjeda lopte nisu stvorili nekakve probleme dobro postavljenoj urugvajskoj obrani.

Prvi su ipak zaprijetili Urugvajci, u 19. minuti Gimenez je uputio dugu loptu iz svoje zadnje linije, Valverde se je domogao između dva stopera Koreje, ali pucao je preko vrata. Tri minute potom uslijedilo je ubacivanje s desne strane u kazneni prostor Koreje, no nitko od urugvajskih napadača nije dobro reagirao.

Odličnu priliku za vodstvo Koreja je imala u 34. minuti kada je Na odlično poslao loptu u srce kaznenog prostora, ali je napadač Ui-Jo Hwang iz idealne pozicije pucao preko vrata.

Najbliži pogotku u prvih 45 minuta ipak je bio Urugvaj i to nakon prekida. Kapetan Godin je bio najviši u skoku nakon kornera, ali je njegov udarac s pet metara zaustavila vratnica.

Drugo poluvrijeme je započelo na identičan način kao prvo, Koreja je imala veći posjed, ali bez opasnih akcija, da bi Urugvaj prvi zaprijetio u 63. minuti. Nunez je projurio po lijevoj strani, ali je njegov pokušaj upošljavanja Suareza osujetio korejski vratar. Za novo uzbuđenje moralo se čekati do 81. minute kada je Cavani primirio loptu za Nuneza koji je pucao iskosa s lijeve strane s vrha kaznenog prostora, ali lopta je prohujala metar pored vratnice.

U “kamilici” od utakmice najveća uzbuđenja praktički su se dogodila u 89. i 90. minuti. Prvo je Valverde osvojio 20-ak metara s loptom u nogama i onda se odlučio za udarac s više od 20 metara, no lopta je umjesto u gornjem desnom kutu korejskog gola odsjela na vratnici.

Samo minutu potom grubo je pogriješio urugvajski vratar Rochet koji je ispucao loptu izravno u noge najopasnijeg korejskog napadača Sona. Uslijedio je udarac sa 22-23 metra koji je prošao uz vratnicu.

KRAJ UTAKMICE!

90+6′ Ubačaj Urugvajaca iz kornera, loptu hvata korejski vratar

90′ Igrat će se sedam minuta nadoknade u Dohi!

90′ Heung-min Son uzvraća snažnim šutom za Koreju, no lopta odlazi pored gola

89′ Greda Valverdea! Urugvaj umalo do vodstva u završnici susreta!

88′ Promjena kod Urugvaja, umjesto Pellistrija ušao je Varela

88′ Žuti karton dobio je Cho Gue-Sung

81′ Pokušaj Nuneza za Urugvaj, lopta je prošla pored vratnice

79′ Mijenja urugvajski izbornik, u igri su De la Cruz i Vina, izašli su Vecino i Olivera

77′ Novi igrač u igri Cho Gue-Sung šutirao je pored urugvajskih vratiju

74′ Prve promjene u korejskim redovima, umjesto Jae-Sunga, Sang-Hoa i Ui-Joa ulaze Jun-ho Son, Lee Kang-in i Cho Gue-Sung

64′ Prva promjena na utakmici, u redovima Urugvaja Luisa Suareza zamijenit će Edinson Cavani

63′ Odlična reakcija korejskog vratara! Projurio je Nunez po lijevoj strani, šutirao, ali odbija golman Koreje

57′ Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Caceres zbog prekršaja na Heung-min Sonu

53′ Dobar ubačaj Sona iz kuta, lopta prema drugoj stativi, Koreja tražila provjeru VAR-a zbog mogućeg kaznenog udarca, no francuski sudac nije reagirao

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

43′ Velika prilika za Urugvaj u završnici prvog dijela! Nakon ubacivanja u sredinu skočio je Godin, šutira glavom, ali lopta pogađa vratnicu!

34′ Idealna šansa za Koreju! Potpuno sam korejski napadač Hwang Ui-jo ne uspijeva zabiti

26′ Prijeti sada Koreja, Heung-min Son se oslobodio čuvara i šutirao, ali na mjestu je obrana Urugvaja

22′ Opasni su Urugvajci, no pokušaji Suareza i Nuneza nisu bili uspješni

19′ Propuštena prilika za Urugvajce, Gimenez je sjajno uposlio Valverdea, no lopta odlazi malo iznad gola

8′ Drugi udarac iz kuta za korejske nogometaše, opet izvodi Son, prošla je lopta na drugu stranu, nema opasnosti za Urugvajce

3′ Prilika za Koreju nakon kornera, ali siguran je urugvajski vratar

1′ Francuski sudac Clement Turpin dao je znak za početak utakmice

Početni sastavi:

URUGVAJ (4-3-3): Rochet, Caceres, Godin, Gimenez, Olivera, Valverde, Vecino, Bentancur, Pellistri, Nunez, Suarez

REPUBLIKA KOREJA (4-2-3-1): Seung Gyu Kim, Moon-hwan Kim, Min-jae Kim, Young-gwon Kim, Jin-su Kim, In-Beom Hwang, Woo-Young Jung, Sang-ho Na, Jae-Sung Lee, Heung-min Son, Ui-Jo Hwang

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?