“Kovačić ključan dok Modrić i Perišić nisu došli na radnu temperaturu”

Mario Carević i Tomislav Ivković prokomentirali su pobjedu Hrvatske nad Kanadom 4:1. Izdvojili su učinak Kramarića i Gvardiola, ali posebno Matea Kovačića, piše hrt.hr.

Je li Carevića iznenadila uvjerljva pobjeda Vatrenih?

– Iskreno iznenadila me. Naravno da sam očekivao pobjedu, no s obzirom kako je Kanada odigrala protiv Belgije očekivao sam težu utakmicu. Protiv Maroka nismo odigrali najbolje moguće, ali danas smo nakon 10-15 minuta nametnuli svoj ritam, počeli smo se nadigravati, što je bilo dobro za nas, jer ne možemo s njima u fizičku borbu, tu su puno jači od nas, rekao je o hrvatskoj pobjedi Mario Carević.

Posebno je nahvalio Gvardiola:

– Gvardiol imponira već i pojavom, ali i načinom kako upravlja situacijama na terenu, da u tim godinama tako igra na tako velikom natjecanju. I Kovačić je isto bio odličan, ima taj dugi korak i razigravanje u završnoj trećini. Moramo spomenuti i Kramarića, koji je zabio dva gola, LivajuPerišića, koji je imao dvije asistecnije…

Tomislav Ivković trenirao je Andreja Kramarića, a uz njega i on je izdvojio Kovačića: 

– Ponosan sam zbog Krame s kojim i danas imam jako dobar odnos. On je pravi igrač, pozicija je manje važna, on ima lažnjak, dribling, sjajan je jedan na jedna. Posebno mi je drago zbog onih koji su govorili da treba izbaciti njega i Juranovića iz ekipe. Broz je danas bio ne previše vidljiv, što znači da je odigrao odličnu utakmicu. Bitno je da je Kova u prvih 20 minuta sve iskontrolirao, a kad su Perišić i Modrić došli na radnu temperaturu onda je sve krenulo drugim tokom, kaže Ivković.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?