Španjolci i Nijemci podijelili bodove

Derbi utakmica skupine E na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar završila je remijem, u dvoboju drugog kola Španjolska i Njemačka su odigrali 1-1 (0-0), javlja.hrt.hr.

Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, dok je u 83. konačnih 1-1 postavio Niclas Fuellkrug.

Nije dugo trebalo za prvu veliku prijetnju na utakmici pa je tako u sedmoj minuti Dani Olmo bio vrlo blizu svog drugog pogotka na ovom prvenstvu. Odlično je pucao, a njemački vratar Manuel Neuer je odbio loptu koja je potom udarila u gredu.

Kako to Španjolska i inače običava, tako je i u ovom susretu dominirala posjedom, a upravo je nekadašnji igrač Dinama Olmo bio najveća opasnost za njemačku obranu. Imao je još nekoliko utrčavanja u prazni prostor, no Elf je odolijevao svemu tome. Isto tako, vremenom je i Njemačka počela prijetiti. Najbolju je šansu u uvodnom dijelu imao Gnabry u 25. minuti, a petnaest minuta kasnije njemački su nogometaši i zabili pogodak.

Kimmich je ubacio, a najviši je u skoku bio Ruediger te je glavom pogodio za 1-0. No, vrlo brzo je gol poništen nakon što je bilo evidentno da je igrač madridskog Reala bio u malom zaleđu.

Prilično rezervirano, s obje strane, nastavilo se i u drugom poluvremenu. Premda je Njemačka ostala bez ičega u prvom susretu ove skupine, nakon neočekivanog poraza od Japana 1-2, Elf nije srljao prema španjolskim vratima, kao ni što popularna „furija“ nije pod svaku cijenu tražila drugu pobjedu na turniru.

U 56. minuti je Njemačka mogla povesti nakon poigravanja španjolske obrane i vratara. S desetak metara je pucao Kimmich, ali je obranio Unai Simon.

Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru. Jordi Alba je centrirao s lijeve strane na prvu vratnicu, a Morata je odlično reagirao, potkopao je lagano loptu i pospremio je pod gredu za 1-0. Vrlo brzo nakon toga Španjolska je mogla povećati vodstvo, ali je loše s vrha šesnaesterca pucao Marco Asensio.

Dvije odlične situacije imala je Njemačka u 73. minuti, ali je ostala bez izjednačenja. Prvo je malo zakasnio na ubačenu loptu Fuellkrug, dok je potom Musiala izašao sam pred Unai Simona, ali je pucao gromovito i ne baš precizno. Obranio je španjolski vratar.

Sane i Fuellkrug, igrači s klupe, ubrizgali su dozu agresivnosti Njemačkoj prema naprijed pa su tako u 83. minuti kombinirali Sane i Musiala, a Fuellkrug je žestoko odapeo po lopti iskosa te je pogodio suprotni kut za 1-1. Uz nekoliko poluprilika do kraja, na obje strane, završilo je bez promjene i podjelom bodova.

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan – Španjolska te Kostarika – Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

Skupina E, 2. kolo:

ŠPANJOLSKA – NJEMAČKA 1:1
Morata 62; Füllkrug 83

KRAJ UTAKMICE!

90′ Igrat će se šest minuta sučeve nadoknade

87′ Opet mijenja Flick, izašao je Raum, a zamijenio ga je Schlotterbeck

85′ Promjena u njemačkim redovima, izlazi Gnabry, ušao je Jonas Hofmann


83′ GOOOL! Njemačka se vraća! Füllkrug je zabio za 1:1

82′ Umjesto Albe, za Španjolce je ušao Balde

73′ Odlična prilika za Njemačku, Musiala je snažno šutirao, no bila je to lagana lopta za španjolskog vratara

70′ Za prve promjene odlučuje se njemački izbornik Hansi Flick, umjesto Kehrera, Müllera i Gündogana, ušli su Klostermann, Fullkrug i Sane

66′ Španjolski izbornik Luis Enrique radi dvije promjene, igru napuštaju Gavi i Marco Asensio, na terenu su Nico Williams i Koke

62′ GOOOL!!! Španjolska golom Morate vodi 1:0!


60′ Žuti karton za Kimmicha

58′ Žuti karton za Goretzku

54′ Promjena kod Španjolske, umjesto Ferrana Torresa ušao je Alvaro Morata

46′ Počelo je drugo poluvrijeme


KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

44′ Žuti karton za Busquetsa

40′ Trese se mreža Španjolaca, ali nema pogotka. Nakon ubačaja Kimmicha najviši u skoku bio je Rüdiger, no VAR je signalizirao zaleđe

37′ ‘Požutio’ je Kehrer

34′ Propuštena prilika za Furiju, Olmo je sjajno uposlio Torresa koji ne uspijeva zabiti. No, i da je zatresao mrežu, gol ne bi bio priznat

22′ Jordi Alba pucao je iz daljine, desnom, svojom slabijom nogom, no lopta je otišla pokraj gola

10′ Imali su priliku i Nijemci, ali sudac je označio zaleđe

7′ Sjajna kombinacija Španjolaca, Olmo je odlično šutirao, a još bolje je reagirao njemački vratar Neuer

1′ Nizozemski sudac Danny Desmond Makkelie dao je znak za početak utakmice!

Španjolci su Svjetsko prvenstvo otvorili pobjedom od čak 7:0 protiv Kostarike u prvom kolu skupine E, dok je Njemačka doživjela šokantan poraz od Japana 1:2.

U prvom dvoboju drugog kola ove skupine Kostarika je iznenadila Japance slavivši 1:0 te zakomplicirala situaciju. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?