Deseta uzastopna pobjeda desetkovanih “Skauta”

U neizvjesnoj i većim dijelom nervoznoj utakmici rukometaši Izviđača zabilježili su još jednu vrijednu pobjedu, u 12.kolu slavili su protiv Konjuha 34:32 (20:20), piše radioljubuski.ba.

I u „normalnim okolnostima“ kad je Izviđač bio i kompletan i odmoran momčad iz Živinica bila je nezgodan protivnik. Nakon dva mjeseca igranja srijeda – subota i veliki broj utakmica dobro su umorili skaute, a kad se pridodaju i ozljede onda rezultat skauta izgleda za ne povjerovati. Nakon Domagoja Alilovića i Milana Dedića trenutno nema ni Diana Ćeške, ponajboljeg igrača ove jeseni, pa se spravom pomalo pribojavalo iskusne momčadi iz Živinica. Kad se još doda da je Mihael Bebek ozlijedio zglob u petak, a Filip Odak nije trenirao cijeli tjedan zbog ozljede u Zavidovićima, nije izgledalo ružičasto.

U prvih petnaestak minuta gosti su bili u prednosti, u 8.minuti bilo je 3:6, dvije minute kasnije 5:8, a nakon toga domaćini su počeli sustizati i u 18.minuti poravnali na 13:13. Izviđač je prvi put poveo u 22.minuti (15:14), u 26-oj bilo je 18:16, da bi se na odmor otišlo s poravnatim rezultatom 20:20. Iako ozlijeđen vrlo dobro je odigrao Mihael Bebek uz Ivana Pavlovića najubojitiji “Skaut”. Veliki broj golova govori da obrane i vratari nisu bili na nivou, iako je gostujući vratar Čabaravdić skinuo nekoliko zicera.

U nastavku je bolje krenuo Izviđač, u 35.minuti ponovo je imao dva gola prednosti (24:22), a u 41.minuti i tri (28:25). Ključni moment bio je ulazak Harisa Suljevića na gol Izviđača koji je skinuo nekolika udaraca u nizu, ali skauti to nisu iskoristili jer je i na drugoj strani vratar Konjuha skidao uglavnom zicere tako da se uvukla i sumnja kod “Skauta” koja srećom nije dugo trajala.
Posljednjih petnaestak minuta nervozna utakmica, gostujuća klupa burno je reagirala na svaku odluku sudaca pa je često intervenirao i delegat. Jedanaesti pogodak Ivana Pavlovića za 34:31 na početku šezdesete minute definitivno je riješio utakmicu, a sve pohvale idu i navijačima koji su non-stop bodrili svoje miljenike, osobiti u odlučujućim trenucima.

Haris Suljević je imao 9 obrana (sve u posljednjih dvadesetak minuta), Ivano Pavlović zabio je 11, Mihael Bebek i Mladen Bošković po 6, a Matej Ljubić 3. Kod Konjuha vratar Ahmed Čabaravdić je imao 13 obrana, Arsenije Bubić zabio je 8, Almir Osmanović i Aid Selimović po 5, a Adi Klopić 4 gola.

Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 12. kolo.
Ljubuški, 26.11.2022. u 19:00 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Konjuh 34:32 (20:20)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 600.
Suci: Jasmin Mulahasanović (Maglaj) i Ivan Širić (Žepče).
Nadzornik: Aleksandar Vrhovac (Banja Luka).

RK Izviđač CO: Herceg (5 obrana, 1 sedmerac), Alihodžić (1 obrana), Suljević (9 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 1, Odak, Keso 2, Ljubić 3, Bošković 6, Grbavac, Bubalo, Šaravanja, Pavlović 11/3, Dedić 2, Pavičić, Vujović 3, Bebek 6.
Trener: Toni Čolina.

RK Konjuh: Čabaravdić (13 obrana, 3 sedmerca), Kamberović, Ahmetović 1, Pejkušić 2, Modrić 3, Dautović, 1 Bubić 8, Memić 2, Klopić 4, Ćasurović, Osmanhodžić 5/3, Sinanović, Halilović 1, Selimović 5, Hadžić.
Trener: Davor Kadić.

Isključenja: Izviđač 4 minuta, Konjuh 14 minuta.
Sedmerci: Izviđač 6/3, Konjuh 5/3.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?