Naoružani iz BiH došli u “Romanu” u Makarsku da iznude novac, sve bilo puno policije

U ponedjeljak ujutro se u Makarskoj odvijala prava drama po uzoru na filmske scenarije. Kako ‘Dubrovački vjesnik’ doznaje iz neslužbenih izvora, pet pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko s dugim cijevima, u kavani ‘Romana’ izvelo je spektakularno uhićenje dvojice muškaraca iz Bosne i Hercegovine, dobro poznatih policiji, a koji se sumnjiče za iznudu velikog iznosa novca od bogatog sugrađanina, piše ‘Slobodna Dalmacija’.

Naime, dvojac iz BiH u Makarsku je stigao skupocjenim Mercedesom njemačkih registarskih oznaka koji su parkirali pored nekoliko metara udaljene trgovine ‘Studenac’, a potom su odšetali do ‘Romane’ gdje je trebala biti obavljena primopredaja novca. Međutim, sugrađanin kojeg je dvojac reketario, prethodno je sve prijavio policiji tako da primopredaja novca nije slučajno obavljena u ‘Romani’ koja u jutarnjim satima bude krcata gostima. 

Međutim, da slučajno netko ne bi stradao jer je bosanskohercegovački dvojac bio naoružan, većinu gostiju kavane činili su policajci u civilu nakon čijeg su ‘miga’ pripadnici ATJ Lučko, uletjeli u kavanu skoro pa neopaženo i brzinom munje izveli dvojac vani te ih odveli do njihovog Mercedesa koji su pretražili.

Što se zbilja događalo u Makarskoj i o kakvom je točno kaznenom djelu riječ, ‘Slobodna Dalmacija’ je pokušala doznati od PU splitsko-dalmatinske.

Kako kažu, službenici Policijske uprave splitsko – dalmatinske danas su na području grada Makarske uhitili dvije osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela iznude.

“Obzirom da je kriminalističko istraživanje nad uhićenim osobama u tijeku, nismo Vam u mogućnosti pružiti više informacija”, kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?