Bakir o tome kako će SDA srušiti sporazum Osmorke i HDZ-a BiH

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da će SDA u Federalnom parlamentu imati 12 ili 13 delegata u Domu naroda i da će time u vodu pasti sporazum Osmorke i HDZ-a.

Kaže da sporazum Osmorke i HDZ-a ne znači da naredne četiri godine SDA ide u opoziciju.

“Osim sporazuma potrebno je imati 11 bošnjačkih delegata u bošnjačkom Klubu poslanika u Domu naroda Federalnog parlamenta. Ne bih rekao da će doći do tog broja 11 i mislim da je ovo više jedan blef. Mislim da SDA već ima 11, vjerojatno 12, sa partnerom 13-14. I da će se to tako završiti. Znat ćemo evo u roku od par dana gdje smo. A ovo služi tome da se stvori atmosfera jednog talasa da je stvar već gotova, da je sve već krenulo i ljudi se povode, pa da možda neki koji se još uvijek razmišljaju i dvoume opredijele za neku stranu koja tako to samouvjereno pravi već sporazume, dogovara se sa Čovićem”, rekao je za Federalnu televiziju.

Kaže da je u tom slučaju jedna nova konstelacija odnosa.

“Prirodna konstelacija odnosa i mislim da ćemo do toga doći na način da ćemo imati 12 ruku. Odnosno 13 u Domu naroda i da će se morati sa nama praviti koalicija. Svi sve tvrde, vidjeti ćemo. Pred nama su četvrtak i petak i vidjeti ćemo kako će se to sve završiti. Evo ja tvrdim da će se završiti ovako”, izjavio je za Federalnu televiziju.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?