Australski junak: Teško je opisati emocije, ponosan sam i iscrpljen

Nogometaši Australije plasirali su se iz skupine D, zajedno s Francuskom, u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što su pobijedili Dansku 1:0.

Pobjednički pogodak za Australce postigao je Mathew Leckie u 60. minuti utakmice, piše hrt.hr.

– Ponosan sam, iscrpljen, sve… Teško je opisati emocije. Znali smo da možemo uspjeli ako ćemo raditi zajedno. Ljudi su sumnjali u nas, ali naš duh, vjera i radna etika vidjeli su se na terenu. U posljednjih 15-20 minuta smo se borili do samoga kraja da ne primimo gol bez obzira što su Danci bacili na nas, rekao je australski junak.

Danska je nastup u skupini D zaključila na posljednjem mjestu sa samo jednim bodom iz tri odigrane utakmice. Nakon remija 0:0 s Tunisom i poraza od Francuske (1:2), Danci su SP zaključili porazom od Australije.

– U našoj igri nije bilo tempa i ritma. Dobro smo počeli, ali tijekom utakmice su se pogubile strukture igre. Jedino što nismo smjeli napraviti protiv Australije je ući s velikom dozom emocija i borbenosti, a premalo kvalitete. Najbolje smo odigrali protiv Francuske, koja je bila najbolja u našoj skupini, dok u ostale dvije utakmice nismo bili dovoljno dobri. Trenutačno ne mogu biti racionalan, to ću moći tek nakon odmaka od ovog natjecnaja, izjavio je danski izbornik Kasper Hjulmand.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?