Vođa zemunskog klana se vratio u Srbiju

Nakon 20 sati je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla sletio zrakoplov iz Španjolske u kojem je letio vođa zemunskog klana Luka Bojović, javlja Nova.rs.

Bojović se u rodnu Srbiju vratio nakon odsluženja zatvorske kazne od 10 godina u Španjolskoj, gdje je osuđen na ukupno 18 godina zatvora kao vođa kriminalne grupe. Bojović je pušten nakon nešto više od polovice odslužene kazne.

Koliko je poznato, protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi ni jedan kazneni postupak. Ipak, on mora proći određenu proceduru kako bi mu se izdali novi dokumenti te će otići na policiju zbog identifikacije. Nova.rs neslužbeno doznaje da će policija upozoriti Bojovića da mu je ugrožena sigurnost.

Rekao da se više nikada neće vratiti u Srbiju

Nova.rs podsjeća da je Bojović prije nekoliko godina u telefonskom razgovoru s prijateljem rekao da se više nikada neće vraćati u Srbiju.

“Ne pada mi na pamet da se ikad vratim u Srbiju, iako sam tamo sada slobodan čovjek. U Beograd me mogu vratiti samo u kovčegu. Nikad više neću doći u svoju zemlju, mnogo sam razočaran, za Srbiju me ništa više ne veže, meni više tamo nema života”, rekao je tada Bojović.

Prijatelju je još rekao da je sretan što je u Srbiji slobodan čovjek jer je dokazao da nije kriminalac, ali da mu se obitelj nalazi u Španjolskoj i da tamo želi nastaviti živjeti kada izađe iz zatvora.

U Srbiji oslobođen optužbi

Beogradsko Tužiteljstvo za organizirani kriminal je 2010. podigao optužnicu protiv Bojovića. U optužnici se navodi da je on bio na čelu zemunskog klana nakon ubojstva Dušana Spasojevića i Mile Lukovića Kuma koji su do tada bili vođe “zemunaca”. Tužiteljstvo je navelo da je Bojović učvrstio svoju moć nakon uhićenja Milorada Ulemeka Legije.

Tada ga se teretilo i za ubojstvo Branka Jeftovića Jorge iz 2004. i za pokušaj ubojstva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Štoka. Tada su ubijeni njihovi tjelohranitelji. U optužnici se navodi da je Bojović krivio Draškovića i Nedovića za ubojstvo svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana.

Viši sud u Beogradu naredio povlačenje tjeralice za Bojovićem jer ga je Specijalni sud u Beogradu 2015. oslobodio svih optužbi zbog nedostatka dokaza. Tu presudu je potvrdio Apelacijski sud, piše Nova.rs

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?