Iz Italije i Austrije uvezli otpad višemilijunske vrijednosti i skladištili ga

Otpad višemilijunske vrijednosti, za koji nije bila moguća okolišno prihvatljiva oporaba, četvorica muškaraca uvezli su posredstvom poduzeća iz Italije i Austrije te ga skladištili na sisačkom području, pa ih je policija kazneno prijavila zbog ugrožavanja okoliša otpadom, piše hrt.hr.

Iz sisačko-moslovačke policije u petak su izvijestili kako su s kolegama iz Varaždina i Zagreba, sisačkim tužiteljstvom i Državnim inspektoratom dovršili složeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom (56, 54, 48 i 34 godine), koje sumnjiče za više kaznenih djela ugrožavanja okoliša otpadom te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Utvrđeno je da su, kao fizičke i odgovorne osobe u više tvrtaka sa sisačkog i varaždinskog područja, tijekom 2019. bez odgovarajuće dozvole za gospodarenje otpadom i odobrenja Ministarstva zaštite okoliša uvezli otpad posredstvom više poduzeća s područja Italije i Austrije.

Pritom su zaprimili više od stotinu pošiljaka na ime više poduzeća te na širem sisačkom području uskladištili otpad višemilijunske vrijednosti za koji nije bila moguća okolišno prihvatljiva oporaba.

Ulaz otpada verificiran je krivotvorenim službenim pečatom jedne tvrtke, iako su znali da ona nije uvoznik otpada.

U sklopu istrage, policija je na području Siska, Zagreba, Varaždina, Novske i Općine Dvor na više lokacija pretražila domove i poslovne prostore osumnjičenih, od kojih je oduzela pisanu korespondenciju i pečate korištene za ovjeravanje dokumentacije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?