Salkić više nije predsjednik kluba zastupnika Pokreta za državu, “iznevjerio kolege”

Predsjednik Kluba zastupnika u NSRS Pokret za državu Ramiz Salkić od danas više ne obnaša ovu funkciju.

“Želim vas obavijestiti da voljom dva zastupnika SDP-a, jednog zastupnika BH Zeleni i jednog zastupnika DF-a od danas nisam predsjednik Kluba zastupnika Pokreta za državu. Prema kazivanju kolega iznevjerio sam ih, jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića”, naveo je Salkić na Facebooku.

Kako kaže, nije išao na pregovore kod Dodika, jer nije vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu.

“Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića, nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Treća zamjerka je javno iznošenje stavova u pogledu glasovanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati 4 izaslanika”, dodao je on.

Zaključio je da nastavlja raditi kao “narodni poslanik Pokreta najbolje što zna u interesu države Bosne i Hercegovine, vas koji ste glasali za mene, istine i pravde.”

“Čestitam na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu, Saši Grbiću”, dodao je Salkić.

Podsjećamo, zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su jučer kandidate za Dom naroda BiH. Od pet izaslanika u srpskom klubu SNSD će imati četiri, a SDS jednog.

Tijekom jučerašnjeg glasovanja, na jednom listiću je, usprkos jasnim uputama na početku glasovanja l, pogrešno zaokružen kandidat. Umjesto upisanog iksića u kvadratić pored imena kandidata PDP-a, iks je stavljen na samo ime kandidata.

S obzirom na to da je listić proglašen nevažećim, PDP nije imao dovoljno glasova pa je SNSD ipak dobio četiri izaslanika, a SDS jednog.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?