Azilant nožem u njemačkom gradiću napao dvije učenice; jedna je preminula

14-godišnja djevojčica je preminula, a druga (13) teško je ozlijeđena nakon što ih je napao muškarac s nožem dok su išle u školu u južnoj Njemačkoj.

Policija kaže da je osumnjičenik u ponedjeljak ujutro izašao iz skloništa za izbjeglice u selu Illerkirchberg i napao učenike. Starija djevojčica preminula je u bolnici od posljedica napada.

Njemačka policija uhitila je 27-godišnjeg muškarca za kojeg kažu da je tražitelj azila iz Eritreje, javlja BBC, prenosi narod.hr.

Policajci su pretražili obližnju zgradu i pronašli ga s nožem za koji sumnjaju da je korišten u napadu. Privedena su još dvojica muškaraca.

Osumnjičenik je pod policijskim nadzorom u bolnici.

Policija je u priopćenju pozvala javnost da ne koristi incident za poticanje sumnji prema strancima ili tražiteljima azila. “Sve što je povezano s ovim zasad je potpuno nejasno”, rekao je novinarima glasnogovornik policije Wolfgang Juergens.

Illerkirchberg je gradić s manje od 5000 stanovnika prema popisu iz 2015. godine.

Gradonačelnik Markus Haeussler rekao je da su svi u gradu u šoku.

“Žalujem za ubijenom djevojkom i iskreno se nadam da će se ozlijeđena djevojka oporaviti… Policija intenzivno istražuje sve pozadine događaja”, napisao je na Twitteru.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?