El Yamiq: Ostvarili smo veliki rezultat za arapski i afrički nogomet

Nogometaši Maroka plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva nakon raspucavanja jedanaesteraca. U junaka utakmice prometnuo se marokanski vratar Yassine Bono koji je zaustavio dva od tri udarca španjolskih igrača, piše hrt.hr.

– Borili smo se od samog početka pa sve do kraja. Usrećili smo marokanski narod i ovom pobjedom ispisali povijest marokanskog nogometa. Ovo smo zaslužili, a naši su nam navijači pomogli. Ujedinili su nas u našoj borbi, rekao je Walid Regragui, izbornik marokanske reprezentacije.

Presretan je bio i marokanski reprezentativac Jawad El Yamiq.

– Ispisali smo veliki rezultat za arapski i afrički nogomet. Naš je izbornik napravio sjajnu pripremu za ovu utakmicu. Napunio nas je samopouzdanjem koje je neophodno u ovako velikoj utakmici i protiv uglednog suparnika. Imali smo veliki moral kroz cijelu utakmicu. Znali smo kako Španjolska igra, a nakon svega moram reći da nam i nisu napravili veliki broj opasnosti pred našim vratima, rekao El Yamiq.

Španjolski izbornik Luis Enrique čestitao je Marokancima na povijesnom uspjehu njihove reprezentacije. Istaknuo je kako je ponosan na svoju momčad, ali i žalostan zbog rezultata. 

-Razočarani smo i žalosni što je ovako završilo. Dominirali smo kroz cijelu utakmicu, ali najteže je igrati protiv reprezentacija kao što je Maroko. I kada se suparnik tako postavi. Bili su iznimno marljivi kroz cijeli susret, rekao je Enrique. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?