Carević: Ne bih rekao da su jedanaesterci sreća ili lutrija

– Ponosan sam, srce mi je kao Biokovo veliko. Nismo odigrali neku bajnu utakmicu, ali pokazali smo da smo zreli, rekao je Mario Carević gostujući u emisiji Qatara nakon što je Hrvatska izborila mjesto u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, piše hrt.hr.

– Prilagodili smo se i protivniku i uvjetima na terenu i izvukli smo pozitivan rezultat. Ući među 8 najboljih stvarno nije mala stvar s obzirom koliko smo stvarno mali i nemamo široku bazu i imamo ogromno srce i karakter i kvalitetu.

Istaknuo je kako se Hrvatska ne može mjeriti s drugim reprezentacijama po broju registriranih nogometaša, ali ni oni se s Hrvatskom ne mogu mjeriti po talentu i kvaliteti. 

Posebno se osvrnuo i na jedanaesterce iz kojih je Hrvatska izašla sretnija. 

– Ne bih rekao da su jedanaesterci sreća ili lutrija kako svi govore. Po meni je to prije svega hladnokrvnost, kvaliteta tehničke izvedbe udarca, hrabrost da se preuzme odgovornosti. Nije to nikakva sreća, sve je to s razlogom. Mi smo tri puta na svjetskim prvenstvima raspucavali jedanaesterce i tri puta smo pobijedili. To je mentalitet pobjednika i stvarno imamo taj gard kad pucamo te penale. 

Carević je posebno pohvalio sjajnog Dominika Livakovića, ali kaže i svi drugi reprezentativci odradili su sjajan posao. Posebno ga se dojmila izvedba Dejana Lovrena

– Onaj centaršut za gol Perišića je bio sjajan. Način na koji je vodio Gvardiola i na koji je vodio utakmicu mene je oduševio, rekao je Carević. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?