Sastanak HDZ-a i Osmorke danas u Konjicu

Sastanak predstavnika HDZ BiH i stranaka Osmorke održat će se danas u Konjicu, rodnom gradu i mjestu prebivališta predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, piše Hrvatski Medijski Servis. Stranački čelnici razgovarat će o raspodjeli resora u Vladi FBiH, te Vijeću ministara.

Predsjednik HDZ BiH Drgana Čović izjavio je jučer kako je procedura oko imenovanja predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto već pokrenuta te da vjeruje da bi izvršnu vlast BiH trebali dobiti do Nove godine kao i proračun.

– Razgovarat ćemo primarno o federalnoj razini, a onda lagano prelazimo na razinu Vijeća ministara. Ja sam preko vikenda imao kontakt s predstavnicima RS i mislim da je i druga strana to jednako odradila, tako da lagano približavamo stavove. Mislim da nam ni izbliza neće trebati vremena kao prije, da ovaj posao završimo – kazao je Čović.

Ponovio je kako i dalje ostaje jedinstven cilj, a to je da se do kraja godine dobije Vlada Federacije BiH i Vijeće ministara te za početak, kako kaže, usvajanje proračuna i na jednoj i drugoj razini.

Na sastanaku s čelnicima HDZ BiH ispred Osmorke bit će predsjednici SDP BiH, NiP-a, Naše stranke, te Stranke za BiH; Nermin Nikšić, Elmedin Konaković, Edin Forto i Semir Efendić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?