Luis Enrique više nije španjolski izbornik

Luis Enrique više nije izbornik španjolske nogometne reprezentacije, on je to mjesto napustio dva dana nakon ispadanja od Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru nakon izvođenja jedanaesteraca, piše hrt.hr.

Luis Enrique, koji je preuzeo Španjolsku u srpnju 2018. godine, nakon prošlog SP-a u Rusiji, imao je ugovor sa Španjolskim savezom (RFEF) do kraja ove godine.

– RFEF zahvaljujue Luisu Enriqueu i njegovom stručnom stožeru na radu s nacionalnom momčadi u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvješće predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina.

Luis Enrique je uspio dati novi poticaj reprezentaciji nakon svog dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala EURA davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivm stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost.

Želimo Luisu Enriqueu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega Saveza koji će mu uvijek biti dom, objavio je RFEF.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?