Lokomotiva poražena na gostovanju u Danskoj

Rukometašice Lokomotive očekivano su doživjele i osmi poraz u Ligi prvakinja, a na gostovanju u Danskoj pobijedio ih je domaći Esbjerg sa 33-20 (18-13), piše hrt.hr.

Klara Birtić je sa šest pogodaka bila najbolja igračica Lokomotive. Pet golova postigla je Ana Malec, a četiri Stela PosavecLena Ivančok je imala četiri obrane.

Esbjerg je sa osam pogodaka predvodila Henny Ella Reistad, a pet golova postigla je Michala Elsberg MoellerAmalie Milling imala je osam obrana.

Lokomotiva je bez bodova na začelju skupine B, a Esbjerg je sa 12 bodova treći, iza Metza koji ima bod više i Gyora koji je, uz utakmicu manje, također na 12 bodova.

Rezultatska ravnoteža je potrajala do osme minute, kad je bilo 4-3 za domaću ekipu. U sljedeće četiri minute Esbjerg je sa četiri uzastopna pogotka prvi put dohvatio osjetniju prednost (8-3).

Iako su Dankinje u nekoliko navrata došle i do +6, Lokomotiva je odmor dočekala s pet pogodaka zaostatka (18-13), što je, zapravo, bio odličan rezultat za hrvatske prvakinje. Naime, u prvih 30 minuta Lokomotivina vratarica Lena Ivančok je uspjela obraniti tek jedan šut, a Esbjerg nije realizirao samo četiri napada.

Mlada zagrebačka ekipa držala se između pet i devet pogodaka zaostatka do 53. minute, kad su domaće rukometašice iskoristile još jednu tehničku pogrešku suparnica i prvi put došle do dvoznamenkaste prednosti (29-19).

Lokomotiva je u završnih deset minuta uspjela tek dvaput zatresti mrežu i ostala na sedam pogodaka u drugom poluvremenu, kad je snaga suparnica došla do izražaja.

Lokomotiva će do kraja kalendarske godine odigrati još jednu utakmicu u Ligi prvakinja, kad će u nedjelju, 18. prosinca, ugostiti francuski Metz. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?