Marušić: “Nije pošteno da profesori, policajci, inspektori u ŽZH dobiju po 1000 KM pomoći”

Nedavno glasovanje u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke naživciralo je Vladu Marušića, koji je poznat po vođenju braniteljskih prosvjeda te kandidaturi za gradonačelnika Širokog Brijega 2020. godine.

On je u pismu objavljenom na portalu Otpor.media naveo kako će oko dvije i pol tisuće ljudi u Zapadnohercegovačkoj županiji koji su zaposleni u obrazovnim ustanovama, zdravstvu, policiji, županijskim ministarstvima, sudstvu, te svim drugim pratećim službama u ŽZH, dobiti po tisuću maraka potpore zahvaljujući glasovanju u Skupštini ŽZH-a koja je podržala da se isplati ova jednokratna podrška.

 „Hajdemo se malo pozabaviti time postoji li itko među njima kojeg barem malo peče savjest jer će oni dobiti tu pomoć, dok se na desetine tisuća onih koji nisu korisnici proračuna ŽZH znoji i promišlja kako će i gdje nabaviti novce kako bi pokrpali proračunske rupe svog domaćinstva u ove pred božićne i novogodišnje blagdane, a oni se ne nalaze među tom skupinom dobitnika 1.000,00 KM. Ukoliko prihvatimo činjenicu kako među učiteljima, nastavnicima, profesorima, liječnicima, inspektorima, policajcima, sucima, svi redom korisnici proračuna ŽZH, postoje iznimno časni i odgovorni ljudi, vjernici, katolici, koji jako dobro poznaju Sveto Pismo, i riječi u njemu, ostaje potpuno nejasno kako ama baš nitko među njima ili barem mala skupina njih nije izišla u javnost i rekla barem ove tri male, ali izuzetno vrijedne riječi: “Ovo nije pošteno.“, napisao je u svojoj kolumni Marušić.

On je u nastavku svoje kolumne napisao kako se mnogi proračunski korisnici možda i slažu s njime, ali su odlučili šutjeti, jer je u njihovim srcima „davno zaboravljeni čovjek-žena koji je nekada znao galamiti i bubnjati na nepravdu, umro zbog svekolikih životnih okolnosti i pomirbe sa situacijom koja mu je ponudila posao, karijeru a koji su rezultirali najlakšim oblikom poraza, njegovom šutnjom.“

Kolumnu pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?