Flixbus se oglasio povodom incidenta: Vozač neće biti kažnjen, svi putnici su pljeskali kada je izišla iz busa i rado će svjedočiti što je zapravo bilo…

Jučer je glumica Uršula Najev na Facebooku objavila status prema kojem ju je vozač iz Flixbusa verbalno napao i izbacio iz autobusa, kojim je trebala do Zagreba, piše Dalmatinski portal.

Tvrdila je da se u tom trenutku osjećala ugroženo te da je imala napad panike, a da se na nju vozač derao dok nije napustila vozilo. Kasnije je svoju stranu priče ispričao i vozač, prema čijim riječima djevojka uz nevaljanu kartu nije htjela napustiti vozilo. Dodao je da je kasnije rekla: ‘Mrš stoko, vidjet ćete Boga svoga‘ te da su putnici pljeskali kada je napustila autobus. 

Sada su o svemu progovorili i djelatnici Flixbusa, a odmah su objasnili da vozač neće biti sankcioniran – jer je autobus bio pun,a djevojka nije imala ispravnu kartu. Dodali su i da su putnici ostavili svoje kontakte u slučaju da bude potrebno svjedočiti, piše Dalmatinski portal.

– Žao nam je zbog neugodne i vrlo osobne emocionalne situacije koju je jučer doživjela jedna od naših putnica. Ovim putem potvrđujemo kako je autobus na relaciji Zagreb-Split s jučerašnjim polaskom, 11.12.2022. godine, bio popunjen do zadnjeg sjedala te na žalost nije bilo mjesta za putnicu koja je imala neispravnu kartu, odnosno kartu s polaskom za dan kasnije, objasnili su.

– Svakoj situaciji koja utječe na nezadovoljstvo putnika prije, za vrijeme ili nakon vožnje pristupamo vrlo ozbiljno. Nakon što nam je službeno dojavljeno u kojoj su se situaciji pronašli kako dotični putnik tako i naši vozači, zatraženo je službeno očitovanje vozača na navedenoj liniji te su u obzir uzeti i komentari ostalih putnika koji su jednako tako sudjelovali i bili prisutni za vrijeme nemilog događaja, a koji su ustupili i svoje kontakte u slučaju potrebe za svjedočenjem.

Dodali su kako je njihov vozač nedavno bio medijski hvaljen kao jedan od najboljih:

– Prema svemu zaprimljenom, možemo utvrditi da se vozač FlixBusa, koji je do nedavno bio javno i medijski hvaljen kao jedan od naših najboljih vozača, suočio s teškim javnim optužbama. Kao kompanija dužnost nam je brinuti o zadovoljstvu i sigurnosti svakog putnika, ali isto tako dužnost nam je štiti naše vozače koji se često susreću s neugodnim situacijama na licu mjesta, osobito kada su u pitanju ovako teške optužbe. Vozači neće biti sankcionirani u ovom slučaju, a o daljnjim mogućim koracima ćemo interno razgovarati”, rekli su u priopćenju.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?